PUBLICERET TORSDAG 29.6.2023
Af Julie Hindkjær , frivillig i Roskilde Festivals mediehus
Østersmeditation og tangparty. En quiz om havdyrenes forbløffende seksuelle diversitet. Boblende kulinariske oplevelser.
Små dråber i havet af oplevelser som venter dig på Food Is Now – festivalens oplevelsområde i Bazaren, der sætter maden i centrum igennem velsmagende og nytænkende gastronomi.
Nikolaj Vedde, kurator på Roskilde Festival, fremhæver tre oplevelser, du ikke må misse på Food Is Now.
Nikolaj Vedde er frivillig kurator på Roskilde Festival. Foto: Julie Hindkjær
Lær østers at kende på en ny måde, når vi med åbent sind smager på et af havets mest mystiske råvare, som måske endda bærer nøglen til en renere fremtid. Den sanselige meditation styres med sikker hånd af Havhøst, der dyrker østers, blåmuslinger og tang med kærlighed til naturen.
Østersmeditation med Havhøst
Torsdag og fredag kl. 12
Ocean Lab inviterer til tankevækkende quiz med marinebiolog Sandra Helmark Hansen om havdyrs mangfoldighed. Quizzen kredser om vores forståelse af 'naturlighed' i relation til køn og seksuel adfærd. Og det er vigtigt, mener Nikolaj Vedde:
“Lige nu oplever vi i Danmark og globalt, at seksuelle- og kønsminoriteter møder modstand fra konservative kræfter, som ofte henviser til, om noget er ’naturligt’ eller ’unaturligt’. Nu sætter vi en tyk streg under, at naturlighed er mange forskellige ting”.
Quiz: Wild Diversity below the Surface
Fredag kl. 14.30
Hvad kan havets molboøsters fortælle os om de seneste 500 års ændringer af saltvand? Hvad kan vi lære om at leve og dø, mens vi passer på hinanden og vores planet?
Mærk forbindelsen til dette 500 år gamle væsen, der dybt begravet i havbunden filtrerer vandet. Bag ceremonien finder du Bureau for Mellemartslig Kommunikation, der stræber efter at skabe følelsesmæssige relationer, bedre forståelse og empati mellem mennesker og andre arter.
Ceremoni for Molboøsters ved Bureau for Mellemartslig Kommunikation
Lørdag kl. 12.30