FEM KUNSTNERE DER SKYDER FESTEN I GANG

PUBLICERET ONSDAG 30.11.2022

Festivallivet

Om du er til forførende folkefester, livsbekræftende highlife eller bare en numsedans af en anden verden, så finder du det hele iblandt de 19 nye navne, vi netop har føjet til Roskilde Festival 2023.

Vi sætter luppen for øjet og lyden af fest op til øret og tager dig her igennem fem navne, som har alt, hvad der skal til for at skabe koncerter fyldt med eufori, frigørelse, dans og masser af musikalsk power.

Tobias Rahim

”Vi skriver historie på Arena”, proklamerede Tobias Rahim forud for sin første Roskilde Festival-koncert i 2022, og folket tog ham på ordet. Barduner og tøjler kom ganske enkelt på overarbejde, da den danske hitsmed testede Arena-teltets holdbarhed og rummelighed, og Danmarks førende hitsmed blev båret frem af et euforisk og tætstimlet publikum.

Det stiller spørgsmålet: Skriver Tobias Rahim historie igen i 2023? Det bliver vi meget klogere på, når den store jysk-kurdiske mand indtager Orange Scene til sommer og byder op til endnu en fest.

Tove Lo

Roskilde Festival og svenske popfester har igennem årenes løb trofast gået hånd i hånd, og 2023 bliver ingen undtagelse, når Tove Lo maler Arena blå og gul med et yderst bramfrit take på popmusik.

Krop, sex og ekstase er tre uomgængelige enheder i Tove Los univers, og hendes sexpositive attitude bakkes op af mesterlige bangers, som vi kender dem fra nogle af Sveriges største producere og sangskrivere. På sit femte og seneste album, Dirt Femme, viser Tove Lo en modnet side af sig selv fyldt med styrke, sårbarhed og lyst. Så du kan roligt indstille jagten på sommerens store svenske popfest. Den er lige her!

Adekunle Gold

Vestafrikansk highlife og afrobeat møder en global R&B-sound hos Adekunle Gold, der første gang vakte opsigt med singlen “Sade” fra 2014, der med et sample fra One Directions hit “Story of My Life” skabte et fængende afrobeat-hit. I 2022 udkom Adekunle Gold med sit fjerde album, Catch Me If You Can fra 2022, som i dén grad cementerer hans position som en af de stærkeste nye kunstnere på den afrikanske popscene.

Du kan se frem til groovy rytmer og skarpe vokalhooks med en smittende nerve og en fængende fusion af afrikanske traditioner og moderne urban pop. Det bliver helt sikkert en 24 karats dansefest.

Big Freedia

Gør dig klar til positive og tunge vibrationer, når dronningen af bounce-hiphop Big Freedia sender trykbølger igennem luften med en gigantisk twerk-fest. Big Freedia udsendte i løbet af 00'erne en række kultsingler, inden hun i 2013 indskrev sig i Guinness Rekordbog for den største twerk-performance i verdenshistorien.

Hendes aftryk rækker dog langt ud over hoftevridende rekordforsøg. Beyonce samplede hende på hittet "Formations", inden hun også hentede Big Freedia ind på "Break My Soul". Med Big Freedia på Roskilde Festival er der lagt op til en stor bounce-fest!

Sudan Archives

R&B-melodier, vestafrikanske musikformer og clubbede elektroniske beats samles i en musikalsk tour de force, der bedst kan beskrives som svimlende, når Sudan Archives folder sig ud. Har du ikke allerede hørt Sudan Arhives' nye album Natural Brown Prom Queen, må du ikke snyde dig selv for hendes visionære blanding af hiphop, avantgarde, jazz og pop.

Allieret med sit signaturinstrumentet, violinen, nedbryder Sudan Archives alle tænkelige genrer og opbygger et velpolstret rum af frigørelse, dans og ukuelig selvtillid, som med garanti smitter af på dem, der måtte lytte med.