SELVOMSORG PÅ FESTIVAL? HER ER FEM GODE RÅD

PUBLICERET LØRDAG 24.6.2023

Få en dejlig og tryg festivaldebut med fem stensikre tips fra en garvet festivalveteran 

Så er vi i gang! Det er lørdag, festivalens åbningsdag, og endorfinerne bobler sikkert på livet løs i kroppen. Men det kan også være overvældende at slå lejr i en by, der vokser fra 0 til 100.000 på kort tid. 

Frygt ej! Her kan du møde Aya Mortag Freund, teamleder for festivalens social workers, der yder psykisk førstehjælp til dem, som har brug for det. Aya er en garvet festivalveteran, og her deler hun ud af sine bedste festivaltips.

"Det er en ekstremsport at være på festival, og du bliver fysisk udmattet. Det kan forstærke følelserne endnu mere," siger Aya Mortag Freund, der er leder af vores social workers.

1: Hold pauser

"Man får hurtigt følelsen af, at man skal opleve alting hele tiden. Erfaringen er dog, at du får en meget bedre og sjovere festival, hvis du en gang imellem giver dig selv en lille pause. Måske sidder du og ser på forbipasserende mennesker, måske får du noget dejligt mad med en ven, og måske holder du også en lille pause fra alkoholen."

2: Vær opmærksom på, hvordan du har det

"Giv plads til at mærke efter i maven og få lidt ro på, så du er sikker på, at du er okay med det, der sker omkring dig, eller om du har brug for en pause."

3: Orientér dig om, hvor du kan få hjælp

"Find ud af, hvem der er sikkerhedsansvarlig for dit område. Får du brug for medicinsk hjælp af samaritterne eller psykisk støtte fra en social worker, skal du kontakte beredskabskontoret på 70 120 112.”

4: Forvent, at alle følelser er skruet op

"Det gælder glæden, men det gælder også, hvis man bliver ked af det. Det er en ekstremsport at være på festival, og du bliver fysisk udmattet. Det kan forstærke følelserne endnu mere. Så sørg for at få hvile og passe på dig selv."

5: Tag på opdagelse

"Kom ud af campen. Der er virkelig mange spændende campingområder, kunstprojekter, graffiti og forskellig mad. Prøv nye ting af. Vi har skabt de bedste rammer for nysgerrigheden."

Og husk også: Her i appen kan du hver dag læse nye guides og artikler, se videoreportager og lytte til spillelister for hver dag. Rigtig god festival!