"AKTIVISME SKAL VÆRE FOR ALLE"

PUBLICERET TORSDAG 24.11.2022

Flokkr on Tour år nul er nået til vejs ende. Aktivist-karavanens aktivister og kunstnere gør status efter den første turné, hvor unge over hele landet har engageret sig i vigtige dagsordener. 

Ved at forene kunst og aktivisme har unge forandringsskabere fra Flokkr on Tour brugt sommeren og efteråret på at sætte rettigheder og klima på dagsordenen og engageret mange forskellige målgrupper rundt omkring i landet. 

Aktivist-karavanen Flokkr on Tour – som består af ildsjæle fra Den Grønne Ungdomsbevægelse, Fridays For Future Denmark, UngEnergi og LGBT+ Danmark samt kunstnerduoen Baum & Leahy – har nu kørt tourbussen i garagen og kan binde sløjfe på en begivenhedsrig turné, der gik igennem Roskilde Festival, Folkemøde Møn og Ungdommens Folkemøde, inden den igen sluttede i Roskilde på Grasp. 

De fire nedslagspunkter har budt på alt fra klimaførstehjælp og råbekasser til debatter og besøg fra internationale debattører og videre over til kunstinstallationer som Kærlighedens Træ – skabt af Fridays For Future Denmark – hvor deltagere kunne bidrage til værket og formulere deres drømme for fremtidens klima.

Du kan læse meget mere om vores erfaringer og viden fra forløbet i 2022 her.

Vi er blevet en del af en Flokkr-familie, hvor man kan udvide sit netværk og bare tale med andre aktivister og lade sig inspirere. Når man kommer fra en lidt mindre organisation, er det bare enormt fedt at være en del af noget større.
AKTIVIST FRA UNGENERGI

I alt 65 aktivister har repræsenteret de fire ngo’er under Flokkr on Tour, og sammen har de udviklet og gennemført intet mindre end 24 forskellige formater, herunder aktioner, workshops og paneldebatter. Formater, der er nået ud til mere end 5.600 deltagere i alderen 13 til 60 år. 

Formaterne og mødet med de mange deltagere har givet aktivisterne nye fællesskaber, tværfaglige løsninger og indsigter. Ikke mindst en indsigt i, hvordan kunst er med til at skabe handlinger ud af holdninger.

Aktivisme skal være for alle. Kunst kan være med til at skabe et hjerterum for nye aktivister, for mange relaterer mere direkte til kunsten.
AKTIVIST FRA FRIDAYS FOR FUTURE
En af kunstens vigtigste roller er at formidle viden, så vi også mærker den på kroppen. Det gør os mere tilbøjelige til at handle.
AKTIVIST FRA DEN GRØNNE UNGDOMSBEVÆGELSE
Vi kom helt tæt på andre organisationer, og jeg er så glad for at kunne opleve nye metoder hos andre aktivistiske bevægelser.
AKTIVIST FRA FRIDAYS FOR FUTURE
Gennem kunst kan vi plante et frø og vise, hvad aktivisme i det hele taget er. Vi inspirerer på nye og anderledes måder til aktivisme og giver folk et billede af, hvordan man også kan engagere sig i samfundet.
AKTIVIST FRA DEN GRØNNE UNGDOMSBEVÆGELSE