FULDENDT! HER ER VORES SAMLEDE 2023-FESTIVALPLAKAT

PUBLICERET TORSDAG 30.3.2023

Vi kan i dag præsentere mere end 100 nye navne til Roskilde Festival 2023, der fuldender vores festivalprogram. Se vores samlede plakat her

Mere end 100 nye navne. Koncerter og kunst fra hele kloden. Utopier og drømme.

Kort sagt: Roskilde Festival 2023 bliver helt fantastisk, og vi kan nu dele hele vores festivalplakat. Dermed er vejen banet for, at du gå i gang med at udforske tidens toner og tanker.

Og lad os starte med Lizzo! Den amerikanske R&B-stjerne spillede på Apollo, da hun senest gæstede festivalen i 2019, og til sommer indtager hun selvfølgelig Orange Scene og inviterer hver og en til en at tage del i en overdådig kærlighedsfest fyldt med bangers.

Vi forventer et udsolgt Roskilde Festival 2023, så skynd dig at købe billet, hvis den ikke allerede er i hus!

Busta Rhymes' koncert på Roskilde Festival bliver hiphop-legendens første danske koncert i 15 år!

Musikprogrammet beriges også af monumentale nye navne som Atlanta-rapikonet Latto, Storbritanniens nye hiphop-stjerne Loyle Carner og legenden Busta Rhymes, der har spillet en stor rolle i at inspirere og støtte nogle af denne tids helt store navne som Doja Cat og Roskilde-aktuelle Kendrick Lamar i en tidlig alder.

Når Busta Rhymes indtager Orange Scene, markerer det amerikanerens første koncert i Danmark i 15 år!

Danske islæt fra dagens offentliggørelse tæller August Rosenbaum, FRAADS, Guldimund og Blæst, der i år åbner Orange Scene. Du kan læse meget mere om Blæst, og hvorfor de er det perfekte navn til at åbne festen på vores største scene, lige her.

Gør dig klar til en psykedelisk soulrejse med Greentea Peng og hendes enestående vokal og futuristiske produktioner.

I ‘23 udforsker vi, hvordan vi kan skabe en bedre verden
Foruden musikken kan du opleve en perlerække af kunstnere og aktivister, der gennem talks, workshops og performances serverer afgørende livsberetninger og inspirerende temaer for fødderne af dig. På festivalen kan du blandt andet opleve talks mellem Glenn Bech og Gry Stokkendahl Dalgas om aktivistisk litteratur, mens Jalal Arabi, Lasse Dein og Sebastian Lynggaard alias Herlige Svend dissekerer moderne maskulinitetsbegreber.

Og så dykker musikerne Liraz, Melodi Ghazal og Babak Vakili ned i musikkens betydning for den iranske kamp for frihed. Ved siden af en stribe talks og workshops kan du også gå på opdagelse i en lang række kunstneriske indslag, som du kun kan opleve på Roskilde Festival – se hele programmet her.

Musik, fest og farver fra alle verdenshjørner
Men det er ikke kun de største brændpunkter i vores samfund netop nu, som du kan mærke fra forreste parket på Roskilde Festival. Musikprogrammet samler nemlig nogle af dette øjebliks stærkeste musiknavne fra alle verdenshjørner og musikalske stilarter.

Navne som Chat Pile, caroline, Dry Cleaning og Sorry forkynder på hver deres måde rockmusikkens bevægende berettigelse gennem nye, hyldede udspil, og så byder vi også på nogle af tidens største hitmagere fra det afrikanske kontinent. Tag bare TxC og Uncle Waffles, der bringer den sydafrikanske amapiano til Roskilde, den fremadstormende rapper Aunty Rayzor fra Nigeria og hendes landsmand Shaé Universe samt Tanzanias Siti Muharam.

Også festerne kommer i voldsomt mange former og farver. London-stjernen Greentea Peng indtager Arena med en psykedelisk og spirituel soul-fest på Arena, det svenske pop-fænomen Léon inviterer til berusende synth-eufori, mens D-Block Europe leverer et UK drill-party af en anden verden.