FORKÆL DIN KROP OG FÅ PULSEN OP PÅ STADION 

PUBLICERET SØNDAG 25.6.2023

Kalorier svarende til en stor cheeseburger og solid gang pommes fritter. Så meget forbrænder din krop, når du danser dig gennem en koncert. Så vi overdriver ikke, når vi siger, at du gør din krop en stor tjeneste, når du tager på festival

Af Marie Hvingelby, frivillig i Roskilde Festivals mediehus

Men vidste du, at der findes mange andre måder at få pulsen op på Roskilde Festival? Tag en tur forbi Stadion i West – det, vi tidligere har kaldt GAME – og sved gårsdagens tømmermænd ud med fodbold, yoga, en cykeltur eller en dance-off. 

“Kroppen har godt af at skulle noget andet end at sidde i en campingstol, så man kan komme og få en aktiv pause hos Stadion,” siger Camilla Milvang Grønager, der har kurateret programmet på Stadion, og hun forsikrer dig om, at alle kan være, og at kun de færreste aktiviteter kræver tilmelding.

Camilla Milvang Grønager, kurator på Stadion

Festivalbilletter på højkant 
Men vil du dyste om en partoutbillet til næste års festival i en af turneringerne på Stadion, så bør du lige tage fem minutter ud af din søndag eller mandag formiddag og tilmelde dig henne ved lugen i Stadion-bygningen. 

“Din krop bliver glad for dig. Man bliver altid glad efter at have dyrket sport, og der er også en stor fællesskabsfølelse over at være på festival, hvor man har vildt mange oplevelser sammen – især de oplevelser, man ikke havde regnet med, at man skulle skabe sammen.” 

Pensioneret stjernestøv over Stadion 
Har du sovet over dig og er gået glip af morgengymnastikken, eller har du lidt for ondt i hovedet til at sikre sejren med et hovedstød, så er det også muligt at få pulsen op ved bl.a. at gense gamle fodboldlegender på Roskilde Festival. 

“Som noget nyt i år har vi besøg af organisationen Ombold, der har samlet hjemløse, som synes, at fodbold er mega fedt, og som skal spille mod nogle tidligere professionelle fodboldspillere. Det bliver fedt at se, hvordan det ser ud, og hvordan publikum tager imod det.” 

Stadion kører arrangementer søndag, mandag og tirsdag, hvorefter det stadig vil være muligt at låne bolde og benytte deres baner resten af festivalugen.  

Du finder selvfølgelig hele Stadion-programmet i tidsplanen.