GRAFFITI-HYLDEST, GAVLMALERIER OG 116 METER LANGT VÆRK

PUBLICERET ONSDAG 28.6.2023

Festivallivet
Vores graffiti-kurator kommer med anbefalinger til årets farverige højdepunkter. 

Af Anders Madsen, frivillig i Roskilde Festivals mediehus

Graffitien på Roskilde er altid en stor oplevelse. Men hvad skal du særligt lægge mærke til i år? Det guider graffiti-kurator Lars Pedersen dig til. 

 

Lars Pedersen har kurateret graffitien på Roskilde Festival siden 1999.

Features du aldrig før har set på Roskilde 

”Jeg synes, man skal komme ind i staldene, som ligger ved siden af Arena, hvor vi har et kæmpestort udendørs grafitti-galleri, som man kan kigge på og blive væk i. Det største værk, vi har der, er et værk fra Aches, som er en irsk kunstner, der er ved at lave et kæmpestort område, en form for park. Og der er nogle features ved den park, som man ikke har set før på Roskilde, og som er ret vilde! Men udover Aches er der et graffiti-galleri med 100 kunstnere fra hele verden, der har malet over en kilometer graffiti og street art, som man skal komme og se.”  

 

Massive gavlmalerier af internationale kunstnere ved Avalon 

”Vi har også lavet rigtigt meget udsmykning nede ved Avalon-området, på de haller der ligger ved siden af Avalon. Der har vi et kæmpestort udsnit af internationale gavlkunstnere, der typisk maler nogle lidt større værker og typisk maler med spandemaling. De her kunstner rejser hele verden rundt og maler store facader, og de har også lavet de store facader her. Det skal man helt sikkert også lægge vejen forbi.” 

 

En graffiti-hyldest langs Fence Walk 

”Noget, man også skal opleve, er værket ved Fence Walk, som er den her brede ”motorvej”, der fører fra Arena til Orange. Langs finder man et 116 meter langt og tre meter højt værk, som der er tre kunstnere, der laver i løbet af to dages tid. Det bliver en hyldest til en af de helt store kunstnere, som spiller på Orange Scene i år.” 
 
“Og jeg synes, det skal være en overraskelse, og folk skal selv komme og se, om de kan lure, hvem det er. Men det er ikke hver dag, at man lige kan opleve et 116 meter kunstværk dedikeret til en af store navne, der skal spille på Orange. Det synes jeg helt sikkert, folk skal komme forbi og opleve og tage nogle billeder af.” 

Peber.Raw Festivalsite Day6 2[1]
Peber.Raw Festivalsite Day6 3[1]
Peber.Raw Festivalsite Day6 8[1]
Header, Teaser, Seo

Fotos af: Thomas Peber Sørensen