KOM GODT OG GRØNT HJEM FRA FESTIVAL 

PUBLICERET LØRDAG 1.7.2023

Festivalen er ved at nå sin afslutning, og vi er mange, der skal hjem. Her er gode råd til, hvordan du kommer bedst hjem på den grønneste måde. 

Ligesom vi har festet sammen, kan vi også rydde op sammen. Hvis vi alle gør en indsats, kan vi efterlade pladsen på en mere bæredygtig måde. 

Sorter og genanvend 

Pak telte og pavilloner sammen og tag med hjem, så du og din camp kan få glæde af det igen til næste år.  

Hvis dit campingudstyr er gået i stykker, så benyt en af de 24 genbrugsstationer på pladsen. Her kan du sortere pap, metal, glas, farligt affald, almindeligt affald og genbrugeligt campingudstyr.

Find den nærmeste genbrugsstation på kortet i appen og forhør dig hos de frivillige, hvordan det sorteres korrekt. Alt, der bliver efterladt på campingområdet opsamles som affald, så gør dig selv og planeten en tjeneste og hjælp os med at få genanvendt så meget som muligt.

Hvis du har lejet campingudstyr, kan det afleveres i en af serviceboderne indtil søndag d. 2. juli kl. 11.00.

Ræk ud efter serviceværterne eller de frivillige ved affaldssorteringerne og få en affaldspose så du kan få samlet alt skrald op og smidt i den nærmeste skraldecontainer.  

Sørg på den måde for, at dit campingområde bliver efterladt, som det så ud, da du ankom. Til fordel for planeten og samvittigheden. 

Sig farvel til festivalen med grøn manér. Tag toget hjem. Det vil både vi og klimaet takke dig for!

Tag hjem med kollektiv transport

Shuttletogene kører fra Roskilde Festivalplads Station i West City hele natten og indtil kl. 15 søndag. Togene kører til København H med stop på Roskilde Station og Høje Taastrup Station.  

Billetter købes på stationen og informationer om afgangstider kan findes i Rejseplanen eller på DSB’s hjemmeside.

Hvis du skal med bil, så sørg for at fylde bilen op med andre glade festivaldeltagere. 

Nyd den sidste dag med koncerter, kunst, aktivisme og gode fester. Vi ses næste år.