“JEG VIL GERNE BEVISE NOGET”

PUBLICERET ONSDAG 28.6.2023

Festivallivet
Brimheim er en af de musikere, der har taget springet fra First Days til Final Days. Det har åbnet nye muligheder – og skabt et større forventningspres. Vi har mødt hende. 

Af Rasmus Løwenstein, frivilling i Roskilde festivals mediehus

Endelig! I dag er dagen, hvor vi rykker fra First Days og ind til vores største scener. Men vidste du, at flere af navnene, som sidste år spillede til First Days-programmet, flytter med? Blæst, eee gee, Brimheim er på ingen tid gået fra at være morgendagens talenter til nutidens stjerner. 

Vi har fanget Helena Heinesen Rebensdorff, bedre kendt som Brimheim, til en snak om den udvikling, hun har været igennem, siden hun spillede på vores Rising-scene i 2022. 

Fra Brimheims koncert på Rising-scenen i 2022.

Og lad os starte der. Med et nyudgivet debutalbum i ryggen spillede Brimheim sig ind i hjerterne på publikum og anmeldere, hvilket understregede én ting: Hun var klar til det næste skridt.  

Tiden efter koncerten blev efterfulgt af en markant fornyet interesse for projektet og udsolgte koncerter. Og vi vil have mere Brimheim. Så i aften klokken 23.30 indtager hun Avalon. 

“Det er en blåstempling. Roskilde Festival fortæller mig, at jeg er klar til hovedprogrammet, og det betyder rigtig meget”, siger Helena Heinesen Rebensdorff, som vi har fanget midt i de sidste forberedelser inden koncerten i aften. 

Helena Heinesen Rebensdorff kalder Roskilde Festival en institution i dansk musik, som er med til at give kunstnere som hende et stort løft. 

“For mig som ung artist er opvarmningsdagene noget af det største, jeg kan opnå, og det var på det tidspunkt den største koncert jeg, til dato havde spillet." 

Større forventningspres – indefra

Nerverne sad uden på tøjet af kvinden bag Brimheim i timerne op til koncerten. Men hun kunne stå testen, og mere til. 

“Jeg er sikker på, at min optræden på Roskilde Festival var med til at givet fornyet interesse og muliggøre det, fordi man bliver set af så mange nye mennesker.” 

Men den nye status som en del af Roskilde Festivals hovedprogram og en større interesse fra publikum er også med til at Rebensdorffs egne forventninger til sig selv. 

“Siden jeg spillede på Rising sidste år, har jeg ikke udgivet noget ny musik, så derfor føler jeg et ekstra stort ansvar for, at det er next level, og at jeg ikke gør det samme igen”. 

“I år har jeg mere erfaring på bagen, og de udfordringer og sejre, der har fulgt med, gør, at jeg føler mig mere modnet som liveperformer og artist. Der en del af mig, der bare glæder sig til at vise og forløse det foran et publikum – men der er selvfølgelig også en del af mig, der gerne vil bevise noget.” 

Hvad kan du så forvente af koncerten, hvis du kommer? Hun ønsker ikke at afsløre for meget men lover “en hemmelig gæst, et fantastisk velspillende band, en sætliste, man ikke kan skyde igennem og en flot scenografi”. 

Brimheim spiller onsdag kl. 23.30 på Avalon.