EOS OG GAIA ER VORES TO NYE SCENER!

PUBLICERET ONSDAG 26.4.2023

Vi indvier to nye scener med navne inspireret af græsk mytologi og med plads til intime og spektakulære oplevelser

Eos og Gaia. Lær de to navne at kende. For du kommer med garanti til at ytre dem mange gange i løbet af årets Roskilde Festival. 

Eos og Gaia kommer til at følge dig og dine venner igennem hele festivalen og sætter dermed kimen til store koncerter med alt fra morgendagens stjerner i First Days-programmet og til slagkraftige navne som GloRilla, Adekunle Gold, Armand Hammer, Dry Cleaning og First Hate. Og så kommer scenerne til at tage arven videre fra de tidligere scener Pavilion, Mantra, Rising og Countdown, som vi samtidig tager afsked med. 

Bliv scenefrivillig! Vi søger frivillige hænder til alle vores scener – frontstage, backstage og til lineup. Læs alt om, hvordan du melder dig, her.

Men hvor kommer Eos og Gaia til at ligge? Hvor store bliver de? Og hvordan ser de ud?

Illustration af Gaia. Ændringer i produktionen kan forekomme.

Start med at træde ind i den overdækkede Gaia-scene, som du finder syd for Orange Scene. Med en kapacitet på 2.000 publikummer bliver Gaia synonym med både nærgående og intime oplevelser og de store, spektakulære energiudladninger, der udvisker grænser og genreskel. Her kan du nemlig opleve blandt andre brasilianske Bala Desejo, Son Rompe Peras marimba- og cumbia-punk, den ghanesiske highlife-legende Gyedu-Blay Ambolley og den eksperimenterende britiske popduo Jockstrap. 

I den græske mytologi er Gaia jordens gudinde, og navnet er en hilsen til den tid, vi er i, hvor vi skal passe på jorden og det, der har skabt os. Lyt til alt det, der finder sted på Gaia-scenen, lige her:

Illustration af Eos. Ændringer i produktionen kan forekomme.

Efter en kort gåtur vestover finder du open air-scenen Eos, der tager stafetten videre fra sin pyramideformede forgænger Rising. Ligesom Gaia er navnet Eos hentet fra den græske mytologi, og her tager Eos rolle som lysbringeren, der antyder håb og en ny begyndelse. Du finder Eos-scenen lige øst for gangbroen mellem Vest og Øst, og den nye scene bliver både hjemsted for nye stjerneskud som Ida Laurberg og Zar Paulo og senere navne som svenske Léon, rapfænomenet GloRilla og den belgiske elektropop-duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupol. 

Lyt til alt det, der finder sted på Eos, lige her:

Er du klar på flere nyheder? Så glæd dig til i morgen klokken 11.30, hvor vi kan offentliggøre hele tidsplanen for Roskilde Festival 2023!