FÅ PULSEN NED I FESTIVALENS ÅNDEHULLER 

PUBLICERET SØNDAG 25.6.2023

Time-out! Festivalen byder på lange nætter, mange mennesker og en masse fester, men vi kan alle få brug for en pause. Få en guidet tur gennem festivalens små oaser.

Af Vera Francine Claver, praktikant i Roskilde Festivals kommunikationsafdeling

Det kan føles uoverskueligt at finde et roligt område på den store festivalplads. Derfor har vi allieret os med Nickie Zinckernagel fra Orange Together, der arbejder for at involvere festivaldeltagere og frivillige i forebyggelsen af krænkende og grænseoverskridende adfærd. Hun guider dig igennem festivalens små åndehuller.  

Nicki Zinckernagel er en del af Orange Together, en betegnelse for vores fokus på fællesskab og positiv adfærd.

”Der sker så meget på festivalen, så det er vigtigt for mig også at tage nogle pauser. Ude på campingområdet er der flere muligheder for at trække sig tilbage. Området omkring Badesøen og Fiskesøen er et godt sted at slappe af, og agoraerne er ofte også rolige om morgenen. Der er ikke noget mere nederen end at vågne i et brandvarmt telt tidligt om morgenen. Så mange tager en madras med op og tager en lille formiddagslur i skyggen." 

"Hvis man har brug for at holde en pause mellem koncerterne, er der også flere åndehuller på festivalens indre plads. Mellem koncerterne kan jeg godt lide at sidde i skyggen ved Stables eller under træerne i The Garden mellem Orange Scene og Avalon. I år glæder jeg mig også til at spille brætspil og spise plantemad i The Hangout med mine venner. Det er den store hal mellem Avalon og Gloria," fortæller Nickie og fortsætter:

"Der er også flere rolige oplevelser i programmet. Tag en tur i Glorias foyer, som Lise Haller Baggesen har forvandlet til et omfavnende univers af tekstiler, lyd og dans. Man kan også tage til østersmeditation i Food Is Now, og så er der flere performances."

Nickie nævner Jules Fischer og Josephine Opsahls sanselige queer-performance Platform som blot et eksempel. Du finder også mange andre oaser i festivalkortet, og du kan finde flere rolige arrangementer på Platform og Food Is Now i tidsplanen.