ROSKILDE FESTIVAL SKÆRPER ROLLERNE I BOOKINGTEAMET

PUBLICERET TORSDAG 15.9.2022

Ovenpå festival nummer 50 ændrer Roskilde Festival nu i organisationen. Ændringerne rummer mere ansvar til programchefen, en ny musikchef og et øget fokus på at involvere frivillige i programlægningen.

Efter sommerens festival ser Roskilde Festival ind i en ny tid. Som årets store ungdomskulturelle samlingspunkt er det nødvendigt at være i konstant bevægelse, og derfor ændrer man nu organiseringen i bookingteamet, som sammensætter festivalens musikprogram.

Anders Wahrén, der har været booker på Roskilde Festival siden 2003 og programchef siden 2014, vil fortsat have det overordnede ansvar for musik, kunst og aktivisme og dermed den kunstneriske profil på Roskilde Festival, men han vil ikke selv stå for at booke navne til plakaten fremover.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

”Det er helt essentielt, at vi bliver ved med at skubbe til rammerne og udvikle Roskilde Festival i nye retninger. Derfor ændrer vi nu på, hvordan vi lægger vores musikprogram. Dels i rollefordelingen i bookingteamet, men vi er også i gang med at gentænke, hvordan vi kan involvere frivillige endnu mere i programlægningen i fremtiden.”

Fakta: Anders Wahrén

  • Programchef for Roskilde Festival
  • Tilknyttet bookingteamet siden 2003, fra 2014 som programchef.
  • Ansvarlig for musik, kunst og aktivisme og Roskilde Festivals produktion.

Fremover vil han have et endnu skarpere fokus på strategi, ledelse og udvikling af organisationen bag Roskilde Festival. Han bliver samtidig ansvarlig for festivalens omfattende produktionsteam.

Anders Wahrén siger:

”Linjen i musikprogrammet skal udvikle sig hele tiden, for at Roskilde Festival holder sig relevant og følger med tiden. Derfor er det også nødvendigt at rykke rundt på rollerne indimellem, og jeg kan bedre understøtte det arbejde, når jeg også kan forholde mig overordnet til vores omverden og festivallandskabet.”

Ny musikchef
Det betyder, at Thomas Jepsen bliver ny musikchef på Roskilde Festival.

Han har været en del af bookingteamet siden 2009 – de første år som frivillig og fra 2014 som fast booker på festivalen. Her har han ved de seneste festivaler især booket de store, internationale musiknavne.

Sammen med de øvrige bookere vil han fremover stå for at hente de største navne såvel som de allernyeste musikalske strømninger til Roskilde Festival.

Fakta: Thomas Jepsen

  • Musikchef for Roskilde Festival fra september 2022.
  • Musikbooker på Roskilde Festival siden 2014, frivillig i musikgruppen siden 2009.
  • Har tidligere været musikchef på det københavnske spillested Rust fra 2010-2014.

Musikchef Thomas Jepsen siger:

”Jeg vil gerne bygge videre på det arbejde, vi allerede er i gang med, hvor vores fokus især er på de unges fællesskaber. Vi vil også blive ved med at pirre folks nysgerrighed og give dem andet og mere end det, de nødvendigvis selv har på ønskesedlen.”

”Samtidig skal vi sikre diversitet i musikprogrammet. Hvor der de senere år er kommet et nødvendigt, øget fokus på kønsfordelingen på festivalplakaterne, vil vi også fremover have større opmærksomhed på repræsentation af minoriteter i vores programlægning.”

Flere frivillige i bookingteamet
Roskilde Festivals fundament hviler på frivilligt engagement, og en del af den nye organisering blandt bookerne handler derfor også om, hvordan man kan involvere endnu flere frivillige i programlægningen og udvikle nye måder, de kan engagere sig på.

Om det nye initiativ siger programchef Anders Wahrén:

”Vi har et mål om at nå ud i alle ender af de musikalske tendenser, og risikoen for at ramme blinde vinkler bliver mindre, hvis vi udvider gruppen. Derfor ser vi nu på, om der også er andre måder, man kan være frivillig på. Det kunne for eksempel være som scout, hvor man går til koncerter og melder tilbage til os. Det kunne også være på et mere organisatorisk plan. Det er vi ved at udvikle.”