NY I FESTIVALBYEN? HER ER SEKS TING DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

PUBLICERET MANDAG 12.6.2023

Roskilde Festival er som en pulserende storby fyldt med mennesker, oplevelser og hemmeligheder. Få de bedste tips her.

Vi kender det alle sammen. De bedste oplevelser sker næsten altid, når vi ikke har en fast plan, men bare følger humøret og mavefornemmelsen. Så tag ud på tur – sammen med vennerne eller på egen hånd – og gå, se, hør, dans, smag, lyt, tal og grin.

Vi opfordrer dig til at gå på opdagelse – og måske endda fare lidt vild i storbyen og fællesskabets mange spændende tilbud. For byen rummer meget mere end fest og musik. I otte dage er du og dine venner indbyggere i festivalbyen, som summer af liv, leg, aktiviteter, sport, fællesskab, aktivisme, workshops, biodiversitet, madlavning og kunst og kultur.

I denne guide har vi samlet seks oplevelser, som du bare tjekke ud, når du går på opdagelse i festivalbyen.

Sportsområdet Game tager navneforandring til Stadion og byder på alt fra cykling over bakkerne og dyster i flere sportsgrene til fælles-yoga i vidt forskellige intensiteter samt dance battles.

Flytter du ind på Camping West, bliver du genbo til Stadion nær West City. Festivalkendere vil muligvis genkende dette sted for dets tidligere navn, Game, der er vores lille arena for fysisk aktivitet, sport og yoga. Her har vi bygget både basket, volley- og fodboldbaner – så hvad med at udfordre dine venner til en omgang street-basket eller fodbold eller vække festivalkroppen til live med blid morgenyoga? Mulighederne er mange. Fællesskabet og stemningen er i top.

Se programmet på Stadion i tidsplanen i appen eller her.

Bevæger du dig i retning af East City, finder du et af festivalens mange skønne åndehuller: Gårdhaven. I Gårdhaven er der fokus på biodiversitet. Her kan du sanse, pause og opleve. Er du på udkig efter en aktiv eftermiddag, kan du deltage i workshops om fremtidens fødevareproduktion. Du kan også være med til at skabe den perfekte kompost-restaurant for de bittesmå mikroorganismer, som også bor her i festivalbyen. Går du længere syd på i East City, finder du området Soul & Social, hvor du blandt andet kan hygge dig i First Days og bage lækre snobrød over bål.

I nærheden af East City finder du også masser af hyggelige madaktiviteter. Du kan f.eks. lave mad sammen med andre i ægte folkekøkken-stil hos Foodjam. Du kan få tips og tricks om økologiske råvarer og deltage i fællesspisning ved de hyggelige langborde. Eller du kan spise et lækkert og billigt måltid mad – lavet fra Foodjams madspild – hos Pop-up boden Eat up.

Unge iværksættere tester grønne løsninger i Det Cirkulære Laboratorium, og de har brug for dine inputs!

Vi bliver i madens univers – for nu går turen ind på selve festivalpladsen, nærmere betegnet Bazar-området, hvor kan du slå dig løs i oplevelsesområdet Food Is Now. Med Food Is Now sætter vi maden og havet i centrum og dykker ned i havets mysterier. Verdens længste tangsalat. Østersmeditation og tangparty. En quiz om havdyrenes forbløffende seksuelle diversitet. Det er bare en lille del af det store program, der venter dig.  

I samme område finder du også Do Good Market. Her kan du gå på opdagelse mellem de mange container-shops, hvor upcoming iværksættere, kunstnere og designere lokker med vintagetøj, genbrug og genanvendelse. 

Hvis du går sydpå og vender ryggen til den indre festivalplads, kan du støde på Det Cirkulære Laboratorium, der holder til mellem Gaia og Dream City (nær F57 i kortet). Her kan unge iværksættere teste og udvikle innovative grønne løsninger, og de har brug for din hjælp. Du kan blandt andet smage nye fermenterede lækkerbiskner, teste fremtidens campinggear og spille nyudviklede computerspil med bæredygtighed i centrum.

Og så er der alt det andet, som ikke lige er nævnt her, men som du helt sikkert møder på, på din vej rundt i festivalbyen. 

Go’ fornøjelse!