STØT UNGE I PSYKIATRIEN MED DIN FESTIVALBILLET

PUBLICERET TORSDAG 27.10.2022

Festivallivet

Ungdommens Røde Kors arbejder hver dag for at hjælpe unge, der er i kontakt med psykiatrien. Du kan være med til at støtte de forbyggende og sociale indsatser gennem købet af din festivalbillet.

Kunne du tænke dig at hjælpe unge med psykisk sårbarhed? Så vælg en Making A Change-billet.

Making a Change fungerer akkurat ligesom en partoutbillet, men har en donation på 200 kroner oven i prisen, som går ubeskåret til Ungdommens Røde Kors’ indsatser for unge i psykiatrien.

Indsatser kan skabe frirum
Kara Djurhuus, som er ansvarlig for Roskilde Festivals donationer og NGO-partnerskaber, fortæller, at antallet af unge, der er i berøring med ungdomspsykiatrien, er stigende for hvert år. Nogle ambulant, mens andres gang på sygehuset bliver en etableret del af deres hverdag.

Roskilde Festival støtter indsatsen, fordi vi er bekymrede for den stigende mistrivsel blandt unge, siger Kara Djurhuus.

Trivselsundersøgelser viser år efter år, at unge har fået det dårligere, siden sidste gang de blev spurgt. De føler sig ensomme, stressede og sårbare. Ungdommens Røde Kors skaber ung-til-ung fællesskaber og en pause fra sygdom for unge i psykiatrien. Og som festival ved vi, at frirum og fællesskab har en særlig kraft. Derfor vil vi gerne støtte projektet”, fortæller Kara Djurhuus.

Hvem er Ungdommens Røde Kors?
Ungdommens Røde Kors er landets største humanitære ungdomsorganisation. De er en frivillig, social organisation, der laver indsatser for og med børn og unge i Danmark og ude i verden.

Du kan læse mere om organisationen her

Fokus på ungeliv fremfor sygdomsliv
Ungdommens Røde Kors samarbejder tæt med ungdomspsykiatriske afdelinger rundt om i Danmark. Det gør de bl.a. gennem indsatser i form af ung-caféer, som giver unge et frirum, hvor de triste spekulationer bliver skiftet ud med følelsen af glæde, fællesskab og frihed.

I caféerne får de unge nogle selvstændige oplevelser uafhængigt af afdelingen, personalet og deres forældre. Sammen med jævnaldrende og de frivillige i caféerne kan de holde en pause fra deres sygdom og spille spil, se film eller bare hænge ud. 

Køb Making A Change-billet her