TALK TO ACTION! DE HER TALKS MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF

PUBLICERET SØNDAG 25.6.2023

Programmet bugner af talks, der er med til at starte helt nye samtaler ude i lejrene. Her hjælper vores leder af Art & Activism, Jude Bennett, dig med at spotte nogle af de vigtige talks, du ikke må gå glip af.  

Af Marie Hvingelby, frivillig i Roskilde Festivals mediehus

Men inden vi hopper ned i de mange debatter og talks på plakaten, skal du lige høre, hvorfor du har godt af at sætte dig i græsset og lytte til nogle stærke stemmer:

"Forhåbentligt forlader deltagerne festivalen med en følelse af, at de kan gøre noget," siger Jude Bennett.

"Det er en mulighed for at føle dig som en del af noget, og det er det, vi er på Roskilde – vi er et fællesskab. Så det handler om at berige det fællesskab. Forhåbentligt forlader deltagerne festivalen med en følelse af, at de kan gøre noget."

Klimaaktivisme og primaballerina 

"Et af højdepunkterne er en klimaaktivistisk samtale med fire unge kvinder, der hver især kæmper for klimaretfærdighed med forskellige perspektiver, såsom indfødtes rettigheder og beskyttelse af landområder, hvor det globale nord er ved at tage alting. Og de kan allerede mærke effekterne af det."

Selvom det er et alvorligt emne, kan du også opleve en teaterdirektør og en primaballerina fra Det Kongelige Teater, der skal skabe en historie i forbindelse med talken – så det er ikke bare en talk eller en call to action.

Hvor og hvornår? Climate Justice Talk, Arena, kl. 12.00 lørdag 1. juli 

Kom endnu tættere på årets artister 

"Til talken om frihed arbejder vi med nogle af vores musiknavne som Babak Vakili. Der er mange kunstnere på plakaten der har meget at sige gennem deres musik, som Liraz og Melodi Ghazal. Her handler det for os også om at berige de deltagere, der gerne vil føle sig forbundet med dem eller de unge aktivister, vi arbejder med."

Hvor og hvornår? Musikkens betydning for den iranske kamp for frihed, Avalon, kl. 12.00 fredag 30. juni

Du behøver ikke vente helt til på fredag, før du kan opleve talks. Nede i East City finder du Flokkr-scenen, der de seneste seks år har bragt talks ud til festivalgæsterne i opvarmningsdagene og skabt mulighed for fordybelse. Her kan blandt andet du høre Bedside Productions' talk om pornografiens fremtid samt talk og workshop om poetisk systemkritik med Glenn Bech og Gry Stokkendahl Dalgas.

Du kan i år finde talks på Flokkr og Flokkr-containerne samt Re:Act og Food Is Now. Se det hele i tidsplanen!