UKENDT KUNSTNER LUKKER ARENA PÅ ÅRETS FESTIVAL

PUBLICERET MANDAG 15.5.2023

Det danske hiphop-fænomen er tilbage og lukker Arena-scenen til sommer! Deres koncert på årets Roskilde Festival bliver duoens første i seks år

De er tilbage! Ukendt Kunstner, den banebrydende danske hiphop-duo bestående af Hans Philip og producer Jens McCoy, trak stikket for seks år siden, men duoen sætter nu strøm til en ny epoke. Fredag udkom albummet ”Dansktop” som et lyn fra en klar himmel, og Roskilde Festival bliver det første sted, du kan opleve det helt nye album live.

Og så bliver det første gang i seks år, at de to står på en scene sammen. Hvordan markerer man lige sådan en enestående begivenhed? Svaret er da, at de får lov til at lukke Arena-scenen om natten lørdag 1. juli! Afslutningskoncerten på Arena er nemlig den ultimative kulmination på vores festival, og med ”Dansktop” i bagagen kommer Ukendt Kunstner til at levere et show, der også peger fremad!

Køb din billet til årets festival her.

Men det nye album er ikke det eneste, som Ukendt Kunstner medbringer til denne spektakulære afslutning på årets festival. Med sig har duoen selvfølgelig også de tre albums ”Neonlys”, ”Forbandede Ungdom” og ”Den Anden Side”, der udkom mellem 2013 og 2016, og som i dag står som epokegørende værker inden for dansksproget hiphop.

Med Jens McCoys atmosfæriske og blåtonede produktioner og Hans Philips åbenhjertige lyrik om rampelysets fristelser, ungdommens desperation og popularitetens bagside har Ukendt Kunstner været med til at bane vejen for en ny sensitivitet inden for dansksproget hiphop. Og man aner deres musikalske fingeraftryk på kunstnere som D1MA, Tobias Rahim og Ussel, som du også kan opleve på årets festival.

Siden Ukendt Kunstner stemplede ud for seks år siden, har Hans Philip grebet faklen som solist og skabt sig et navn som en af sin generations helt store sangskrivere. Han gæstede også Roskildes Arena-scene i 2019, hvor han skabte en magisk koncert, som sluttede af på gåsehudsfremkaldende manér med Ukendt Kunstner-hittet ”Langt væk”.

Sjældent passende er det altså, at Ukendt Kunstner nu genopstår på netop Arena-scenen, som de lukker med deres natlige stemninger på festivalens sidste dag. Forvent gåsehud igen!