VI ER TILBAGE! FØRSTE MUSIKNAVNE KLAR TIL ROSKILDE FESTIVAL 2023

PUBLICERET MANDAG 31.10.2022

I dag kan vi løfte sløret for de første 16 navne på plakaten til næste års Roskilde Festival. De tæller både afrobeats-stjernen Burna Boy, pophelten Christine and the Queens og den danske publikumsfavorit Kesi.


Det er på Roskilde Festival, du kan opleve musik, som du ikke normalt finder på store festivaler, side om side med verdens allerstørste popnavne.

Dagens offentliggørelse er ingen undtagelse, og vi kommer godt rundt på kontinenterne. De 16 første musiknavne på 2023-plakaten rummer både store popbrag, musikalske eksperimenter og stærke budskaber, der rækker langt ud over scenekanten.

Fælles for dem alle sammen er, at de sætter en retning for fremtiden.

Burna Boy på Roskilde
Øverst på plakaten finder du den nigerianske superstjerne Burna Boy, der har bragt moderne afrobeats til fjerne himmelstrøg og helt nye øregange med hits som ’Last Last’ og ’On the Low’. Han spiller op til nattefest på Orange Scene, når han kommer til Roskilde Festival for allerførste gang til sommer.

Første koncerter i Danmark
Vi er også glade for at kunne præsentere gospel-eksplosionen Florence Adooni, der optræder for første gang uden for hjemlandet Ghana, ligesom den alternative koreanske k-popgruppe LEENALCHI giver sin første danske koncert på næste års festival.

Queer-pop og borgerrettigheder
Sommerens festival byder også på et gensyn med den franske pophelt Christine & The Queens. I 2019 gav han en uforglemmelig koncert på Arena, og når han vender tilbage til sommer, er han klar til at indtage Orange Scene med et stramt koreograferet show.

I samme afdeling – og så alligevel ikke – kan du se frem til en opvisning i intelligent queer-pop fra japansk-britiske Rina Sawayama, der allerede i år lagde anmeldere og publikum for sine fødder med pumpende beats og storladne omkvæd tilsat et skud helteguitar.

Og så bliver det stensikkert både energisk, kropsligt og dybfølt, når Florida-rapperen Denzel Curry demonstrerer sin overlegne vokalteknik på en klangbund af amerikansk borgerrettighedskamp og opgør med egne indre dæmoner.

Kesi på Orange Scene
Til at sætte gang i den helt store fest præsenterer vi én af de store publikumsfavoritter herhjemme: Kesi.

Han har så mange hits under bæltet, at det ikke giver mening at remse dem op, og han er nærmest en ung legende i Danmark.

Siden Kesi spillede sin første Roskilde-koncert på Countdown-scenen i 2012, er det kun gået en vej: opad. Efter et årti med voksende stjernestatus og streamingtal, som de fleste kun kan drømme om, har han taget sit live-show til helt nye højder.

I 2023 fyrer han derfor op under festivaldeltagerne med en fest på Orange Scene, som kun han formår at skabe den.

De 16 navne er:

Burna Boy (NG)
Christine and the Queens (FR)
Kesi (DK)
Denzel Curry (US)
Rina Sawayama (JP/UK)

070 Shake (US)
Bru-C (UK)
eee gee (DK)
Florence Adooni (GH)
Hudson Mohawke (UK)
Karpe: Omar Sheriff (NO)
LEENALCHI (KR)
Lorna Shore (US)
Lous and the Yakuza (CD/BE)
PRISMA (DK)
SOUL GLO (US)

Billetsalget er i gang
Du kan allerede nu sikre dig en billet til sommerens absolutte højdepunkt. Find din billet her

Køb smart – betal i rater
Vi har flere billetkategorier til salg i butikken. Så tjek vores FAQ lige nu. Her bliver du nemlig meget klogere på priser, vilkår, betalinger og vores nye 100% digitale mobilbilletter.

En partoutbillet til alle otte dages oplevelser koster 2400 kroner (plus gebyr), og med Smart Ticket har du mulighed for at dele betalingen op i fem mindre rater (uden at du skal betale ekstra gebyrer)

Læs alt om 2023-billletter