VICTORIA OG HENRIK FÅR MUSIKKEN TIL AT SPILLE BAG BAREN

PUBLICERET TIRSDAG 27.6.2023

Festivallivet
Tænker du nogensinde, hvordan Roskilde Festival bliver til? Svaret er simpelt: Frivillige. Mød to ildsjæle, der bruger deres sommer på at lave festival. 

Af Marie Hvingelby, frivillig i Roskilde Festivals mediehus

Ingen frivillige, ingen Roskilde Festival. Så simpelt er det.  

Titusindvis af frivillige hænder løfter dig godt igennem festivalen. De bygger din yndlingsscene, serverer din morgenkaffe og tilbereder din festivallivret. 

I en bar nær vores spritnye scene Eos møder du måske Victoria Lynderup og Henrik Holm. Til dagligt er de en del af det regionale spillested Gimle i Roskilde, der ligesom vores festival hviler på et stærkt frivilligt fundament.  

Når Gimle går i sommerhi, rykker hele holdet teltpløkkerne op og flytter ud på festivalpladsen. Sådan har det været i mange år, og det er der mange gode grunde til.  

Smittende sammenhold og svedbånd 

Henrik og Victoria er med til at sørge for, at de godt 150 frivillige, som Gimle engagerer på RF23, har en god oplevelse bag disken: 

“Vi gør vores ypperste for at skabe god holdånd. Vi har for eksempel bestilt matchende svedbånd til dem, der står i baren sammen, så de føler sig som en del af samme hold”, fortæller Henrik Holm. 

Det stærke sammenhold leder til mange gode ting. Det betyder først og fremmest, at det er sjovt at være frivillig. Det smitter også af på omgivelserne. For det er den glæde, du mærker, når du står på den anden side af baren og tanker op inden næste eventyr i festivalbyen. 

For Gimle er tiden på festival også den bedste start på sommeren. Det styrker sammenholdet blandt de frivillige, der i forvejen er en del af spillestedet – og samtidig er der ofte flere af dem, der har været med Gimle på Roskilde Festival for første gang, der har lyst til at blive en del af det lokale spillested resten af året. På den måde lever frivilligheden videre i andre og nye sammenhænge, når sommeren går på hæld.