DIN GUIDE TIL FREDAG

PUBLICERET FREDAG 30.6.2023

Fredagen er over os, og Blur, Rosalía, Christine and the Queens og en masse andre koncerter venter på dig i dag!


Lad os fejre, at vi er lige præcis halvvejs igennem Final Days-programmet, med en lille vejledning til, hvordan du tanker energi, og hvor du skal øse ud af den!


Fremtidens festival til frit skue

Start din dag med en slentretur rundt i vores Bazar-område, der er bygget af genbrugt træ, gamle ventilationsrør og grønne planter. Det er her, visionerne for fremtidens festival spirer, og du er med til at gøde jorden. I Bazar finder du blandt andet oplevelsesområdet Food Is Now, der bugner af aktiviteter (gå på opdagelse her), og Do Good Market. Her kan du også sætte dig i græsset og smække et par hørebøffer på, hvis du har brug for at nyde lidt stilhed.

Lad dig omslutte af musik og store tekstiler i en rolig oase

Du har nok allerede bemærket det. I år har Glorias normalt så rå foyer fået en makeover. En meget kærlig en af slagsen. Foyeren åbner sig ikke kun fysisk mod resten af festivalbyen, men også mod dig, der har brug for et frirum. Det er Lise Haller Baggesen, der står bag transformationen, og her til formiddag byder hun på en performance, der omslutter dig med lyd, koreografi og store tekstiler. 

Hvor og hvornår? Performance med Lise Haller Baggesen og flere, klokken 11.45 i Glorias foyer

Livsvigtig talk på Avalon

En stenkast derfra kan du tage del i en slags verdenspremiere på Avalon. Det er nemlig første gang, at Avalons scenegulv bliver brugt til at husere en talk, og det er ikke bare en hvilken som helst talk. Her fortæller tre kunstnere med iranske rødder nemlig om musikkens betydning for den iranske kamp for frihed. Lyt med, og få en bedre forståelse for iranernes meget aktuelle frihedskamp.

Hvor og hvornår? Talk: Woman, Life, Freedom med Liraz, Melodi Soltani, Babak Vikali og ordstyrer Aram Ostadian-Binai, klokken 12.00 på Avalon.

Forvent en parade af stjernegæster til aftenens JammJam-koncert klokken 17.00

Fællessang på Platform

Du kan også tage del i en fælleskanon på Platform, når den danske/skotske komponist Clarissa Connelly forbinder folkemusikalske traditioner med en innovativ musikalsk tilgang. Og hun mener det, når hun siger, at du er inviteret med – du kan nemlig begynde at lære teksterne til en af sangene her. Der er intet, der fylder en med energi som at stemme i og synge sammen med en masse andre dejlige festivaldeltagere.

Hvor og hvornår? Clarissa Connelly's Canons, klokken 16.25 (og igen lørdag klokken 21.00) på Platform.

Stjernestøv over kæmpe jamfest

Du har måske allerede hørt det, men ellers fortæller vi det gerne igen. Det bliver en stjernespækket jamfest på Orange Scene klokken 17. Det unikke amerikanske koncept JammJam vender tilbage efter sidste års koncert på Arena, og denne gang kan du blandt andet opleve Christopher og Lukas Graham, der dukker op og spiller sammen med et band bestående af Ida Nielsen (mangeårig Prince-bassist), Anderson .Paaks backingband Free Nationals og trommeslager Chris Dave. Og mon ikke at der dukker flere velkendte navne op!

Hvor og hvornå? JammJam ft. Free Nationals, Chris Dave, Ida Nielsen & Friends

Her er en playliste med alt det, du kan høre på Roskilde Festival i dag!