DIN GUIDE TIL TORSDAG

PUBLICERET TORSDAG 29.6.2023

Det er torsdag morgen! Hvad går snakken på i din lejr? Kendrick Lamars MAGELØSE koncert? Blæsts smukke åbning af Orange? Queens of the Stone Ages nattekoncert, eller noget helt fjerde? Vi nåede igennem 27 koncerter i går, og i dag fordobler vi antallet, så der er ingen tid at spille!


Skynd dig ind på festivalpladsen og lad dig styre af denne torsdagsguide.

Følg graffiti-ruten hele pladsen rundt

I går havde du kun adgang til den indre plads fra klokken 17. I dag er den åben stort set hele døgnet. At du nu har tid og ro på Indre Plads, betyder, at du skal gå rundt og beskue den kilometerlange rute af vild og farverig graffiti, som danske, internationale, upcoming og etablerede kunstnere har skænket til dig og alle os andre.

Skal du have et sted at starte? Så guider festivalens graffiti-kurator, Lars Pedersen, dig til højdepunkterne her.

Giv dit slidte tøj og dine kreative skills et boost

Det er ikke kun godt for miljøet og klimaet at bringe nyt liv ind i dine gamle klæder. Det er også sjovt og let. Men det sidste er ikke noget, den kapitalistiske tankegang fortæller dig. Det ønsker Stine Victoria Hyan, stifter af Fresh.Maybe.News at gøre op med gennem workshoppen Redesign i Do Good Market. Så kom forbi og boost dit mest slidte festivaltøj, mens du finder ny ro og tiltro til din egen kreative kunnen.

Danmarks Underholdningsorkester

En dansk institution på en eksperimenterende platform

Når alting spiller på Roskilde Festival, kan man tit miste fornemmelsen for tid og sted, og nu har du igen muligheden for at lade dig føre med til en helt anden verden. Danmarks Underholdningsorkester er et unikt orkester i dansk musikliv, Platform er vores eksperimenterende scene, og klokken 13.30 smelter de to enheder sammen.

Danmarks Underholdningsorkester, 13.30 på Platform. 

Grav din indre crate digger frem

Faldt du pladask for et hidtil ukendt navn i First Days-programmet? Så skal du stærkt overveje at gå på skattejagt i DUPs pladebutik ved Gaia. DUP står for Danske Uafhængige Pladeselskaber, og i deres bod kan du både hilse på pladeselskaberne og købe vinyler og merchandise.

Se livet fra en blækspruttes point of view

Forestil dig, at din smagssans sidder i øjnene. At du har øjne for enden af hver finger. Eller at du kunne mærke hjerterytmen på dem, du var i rum med! Vores egne velkendte sanser danner grundlaget for, hvordan vi oplever verden. Ocean Lab tager dig med på en både underholdende og øjenåbnende tur under havets overflade. Når du når op på land igen, vil du se verden fra et helt nyt perspektiv.

Workshop: How Does It Feel to Be an Octopus?, 13.30 på Food Is Now

Inden du når så langt, så smæk dagens spilleliste på!