ANANSI'S WEB INT

Lokation
Platform
Show
Onsdag 3. juli 2024
Lokation
Platform
Show
Lørdag 6. juli 2024
Caribisk karneval og tung bas som scene for politisk modstand i ny performance af international duo


Der er smæk på alle sanser, når kunstnerduoen Anansi’s Web præsenterer det nye performanceværk 'Dimanche', som er skabt særligt til Roskilde Festival.

Med bankende bas, calypso og overdådige maskeradekostumer skaber de et heftigt og turboladet rum. I en eksplosion af farver og beats udforsker Anansi’s Web folkloriske traditioner, den caribiske musikkultur omkring lydsystemer og karnevalskarakteren jab jab, der er kendt som et symbol på politisk modstand. En figur, der også bærer navnet Melasses Devil og ofte bliver afbilledet ved, at karnevalsdeltagere smører sig ind i melasse og bærer horn.

'Dimanche' sætter fokus på den caribiske karnevalskultur som både ekstatisk folkefest og et rum for kollektiv politisk modstand. Her bliver sædvanlige regler bøjet eller brudt og konventionelle sociale og politiske hierarkier og begrænsninger sat ud af spil.

Bag Anansi’s Web står den britiske multidisciplinære kunstner Curtly Thomas, der med sine værker, som forener musik og performance, har markeret sig som en af tidens stærke stemmer. Den anden del af duoen udgøres af kunstner og producer Nelta Kasparian, der har rødder i Frankrig og Gaudalupe, og hvis værker ofte kredser om netop musik-, klub- og karnevalskultur.