KALI UCHIS US

Mere om kunstneren
Spotify
Instagram

Den ikoniske soulsangerinde vender tilbage til Roskilde Festival med nyt album

Fra sprød retrosoul og R&B til latin pop, bossa nova og reggaeton. Amerikansk-colombianske Kali Uchis er et moderne ikon, der favner et bredt spektrum af poppens nuancer, og som siden det succesfulde debutalbum Isolation fra 2018 har begejstret både anmeldere og publikum. Allerede få måneder efter udgivelsen af Isolation gav den lysende stjerne sin hidtil eneste danske koncert på netop Roskilde Festival.

Albummet var at finde på adskillige årslister for 2018, og da hun i 2020 udsendte det spansksprogede album Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios) viste hun, at hun ikke alene evner at skifte mellem mange forskellige stilgreb, men at hun som kunstner også overbevisende favner de to sprog og kulturer, hun er rundet af. Albummet kastede bl.a. det enorme hit “telepatía” af sig - en sang, der blev kåret som årets Top Latin Song til Billboard Music Awards samme år.

Kali Uchis har samarbejdet med markante kunstnere som SZA, Tyler, The Creator og Gorillaz, for blot at nævne nogle få, og med sit nye album Red Moon In Venus fremstår hun i dén grad som en moderne souldiva, der med rige arrangementer og en vokal i særklasse udforsker en nærmest kosmisk kærlighed og sensualitet.

Albummet har allerede fået anmelderne til at falde i svime, men Uchis er ikke en kunstner, der hviler på laurbærrene. Hun har nemlig netop annonceret sit kommende spansksprogede album Orquídeas, sat til at udkomme i starten af 2024 og altså helt perfekt timet, til når hun endelig vender tilbage til Roskilde Festival.