KARA JACKSON US

Lokation
TBA
Show
Torsdag 4. juli 2024
Mere om kunstneren
Spotify
Instagram
Poetiske sange og sorgarbejde fra enestående folk-talent


Med et af de senere års stærkeste debutalbum skabte den unge poet og sangskriver Kara Jackson en mindre sensation i 2023. Albummet Why Does the Earth Give Us People to Love kom dog ikke uden forvarsel, da hun i 2019 udsendte EP’en A Song for Every Chamber of the Heart. Samme år modtog hun den prestigefyldte titel som National Youth Poet Laureate for sin digtning.

Poesi og musik er da også to sider af samme sag for den Illinois-fødte kunstner, der på debutalbummet åbner et rum for både fortvivlelse, sorg, kærlighed og vrede gennem tindrende smukke sange med rødder i amerikansk folk, country og blues. Sprøde guitartoner og Jacksons sjælfulde stemme løfter den ofte hudløse lyrik, mens nærmest kammermusikalske arrangementer udfolder sig med strygere, harpe, pedal steel og elektroniske lag.

Selvom sangene emmer af et personligt sorgarbejde og en sjælden intimitet, har Kara Jackson også lært af folkemusikkens tradition for protestsange og afdækker, hvordan personlig sorg og smerte er flettet ind i kapitalistiske og racistiske strukturer. Og hun tager bladet fra munden i rasende sange som “Dickhead Blues”.

Med rette er albummet blevet hyldet som et mesterværk i talrige toneangivende medier, og vi ser frem til at opleve det enestående sangskrivertalent udfolde sit nærmest helende univers af sorg, sårbarhed og styrke på Roskilde Festival.