MATT COPSON UK

Lokation
Platform
Show
Torsdag 4. juli 2024
Lokation
Platform
Show
Lørdag 6. juli 2024
Mere om kunstneren
Instagram
Opera og gigantiske laseranimationer forenes i urovækkende performanceværk


Kroppens begrænsninger udviskes, når mennesker, fabeldyr og spøgelseslignende kæmper smelter sammen i Matt Copsons enorme laserprojektioner, som han for første gang animerer live på Roskilde Festival.

Ud over at være et af samtidens fremadstormende talenter på kunstscenen er Copson også kendt for at være medinstruktør af den amerikanske popstjerne Caroline Polacheks musikvideoer. Og i det værk, han viser på Roskilde Festival, spiller musik også en stor rolle.

Med inspiration fra hulemalerier, absurd teater og 1950’ernes son et lumière skaber den britiske kunstner et urovækkende univers. Platform-scenens mørke bliver i Copsons hænder til et grottelignende rum, hvor den eneste kilde til lys er lasertegningernes foruroligende væsner, som konstant ændrer form og karakter – akkompagneret af et soundtrack, der har tråde til både mytisk folklore og opera.

Matt Copson har de seneste år haft soloudstillinger i blandt andet Paris og New York. Han har også skrevet og instrueret operaen 'Last Days', der havde premiere på the Royal Opera House i London og i 2024 bliver sat op i the Walt Disney Concert Hall i Los Angeles.