RUTH REBEKKA HANSEN DK

Lokation
Platform
Show
Fredag 5. juli 2024
Lokation
Platform
Show
Lørdag 6. juli 2024
Mere om kunstneren
Instagram
'RIPE BODY' er en solo danseperformance i to dele – om dagen en interaktiv installation, om natten en hypnotiserende fest


Den københavnbaserede danser og koreograf Ruth Rebekka Hansen står bag performancen 'RIPE BODY', som får premiere på Roskilde Festival. Værket er dedikeret til alle, der føler en kontakt til et feminint univers, uagtet i hvilken grad eller form.

I to dele – en interaktiv installation om dagen og en dragende performance om natten – udforsker Ruth Rebekka Hansen køn og seksualitet som både flydende, forførende og festligt.

'RIPE BODY' udspiller sig i en tre meter høj, gennemsigtig boks med spejlbeklædt loft og gulv, hvor kroppen bliver en levende skulptur, der udforsker og udfordrer forskellige fysiske former og magtstrukturer. I spejlrummets panoptikon bliver danserens og publikums blik konstant kastet frem og tilbage, og spørgsmålet bliver hurtigt, hvem der i virkeligheden betragter hvem.    

Musikken er skabt af Lauge Heebøll, som har komponeret et tvetydigt lydlandskab til installationen, mens han om natten leverer et funklende og hypnotiserende backdrop med tunge beats til Ruth Rebekka Hansens performance.

'RIPE BODY' er blevet til i et samarbejde mellem Roskilde Festival, Aaben Dans, Dansehallerne, Bora Bora og Teater Momentum.