THE ARMED US

Lokation
TBA
Show
Lørdag 6. juli 2024
Mere om kunstneren
Spotify
Instagram

Fra gådefuldt hardcoreband til storslåede rockfrelsere

Med rødder i punk og hardcore meldte The Armed deres ankomst på musikscenen med debutalbummet These Are Lights (2009), der blev mixet af Kurt Ballou (Converge). Fra starten var The Armed fra Detroit tænkt som et anonymt kollektiv, hvor skiftende medlemmer bidrog. Trods mystikken skildrede The Armed også sig selv som "the world's greatest band".

Den nærmest messianske selvopfattelse går igen på 2023-albummet Perfect Saviors, hvor bandet for første gang sætter navne på bidragyderne til denne inkarnation af projektet. Med en broget blanding af musikere, der tæller bl.a. superguitaristen Matt Sweeney, trommeslager Mark Guillana, vokalist Sarah Tudzin og rytmesektionen fra Jane’s Addiction, skaber The Armed en kalejdoskopisk vision for rockmusikken. Det er en vision, der nok bevarer en del af punkrødderne, men som heller ikke skammer sig over at omfavne arenarockens storhed, jazzede ekskursioner og synthpoppede elementer.

Med vanligt store armbevægelser kalder The Armed albummet for et uironisk forsøg på at skabe det største rockalbum i det 21. århundrede. De rockende frelsere sætter ikke deres lys under en skæppe, men de har noget at have det i, hvilket de mange ekstatiske anmeldelser vidner om. Line of Best Fit kaldte ligefrem albummet for en fuldbyrdelse af løftet om at være verdens bedste band. Bandets blanding af punkens vildskab, eklektiske musikalitet og fornemmelse for arenarockens fællesskabsdannende hymner gør dem også til et enestående liveact, og til sommer bringer de frelsen til Roskilde med en storslået seance.