RF24: HER ER DE FØRSTE 16 NAVNE!

PUBLICERET TIRSDAG 31.10.2023

Program
Kali Uchis, PJ Harvey, Romy, Tainy og den danske publikumsfavorit Gilli er blandt de første navne til Roskilde Festival 2024. Billetsalget er i gang nu.


Tiden er kommet! Billetsalget til Roskilde Festival 2024 er i gang, og vi kan nu give den første forsmag på næste års brag af en festival fyldt med fest, farver og storslåede koncerter. Vi løfter nemlig sløret for de første 16 navne til plakaten!

Køb din billet her.

De første kunstnere forener enestående musik på tværs af genrer, udtryk og verdenshjørner, og den rummer både store popbrag, legendariske rockikoner og danske publikumsfavoritter. Der er nok at tage fat på, så lad os bare begynde fra toppen.

Smæk den officielle Roskilde Festival 2024-spilleliste på, mens du læser. Lyt og abonnér her:

Global popfest med Kali Uchis
Du kan møde amerikansk-colombianske Kali Uchis, en moderne souldiva, der favner et bredt spektrum af poppens stilarter. Da Kali Uchis spillede sin hidtil eneste danske koncert på Roskilde Festival i 2018, var hun et fremadstormende talent, og på sit seneste album, Red Moon In Venus, fremstår hun som en moderne popstjerne i verdensklasse!

Inden Kali Uchis træder op på Orange Scene, føjer hun endnu et album til sin allerede imponerende diskografi i form af den spansksprogede Orquídeas. Med andre ord sætter Kali Uchis alle sejl ind på at levere en global popfest, der kommer til at trække på alle de kulturer, hun er rundet af.

Ikonet PJ Harvey vender tilbage
I over 30 år har engelske PJ Harvey fornyet rocken, og i 2023 markerede 54-årige Polly Jean Harvey en længeventet genkomst til musikken med sit tiende soloalbum, I Inside the Old Year Dying. PJ Harvey er et vaskeægte rockikon i konstant bevægelse, og hendes bagkatalog tæller uforgængelige og prisvindende album som Is This Desire? (1998), Stories From the City, Stories from the Sea (2000) og det kraftfulde Let England Shake (2011).

PJ Harvey og Roskilde Festival deler et bånd, der strækker sig helt tilbage til 90’erne, og hendes koncert til sommer bliver hendes første på festivalen siden 2016.

Gilli på Orange Scene
Gilli
har gennem det seneste årti cementeret sin position som en definerende stemme i dansk rap, og til sommer folder han sig ud på Orange Scene med karrierens hidtil største show.

Kreativiteten bobler nærmest over for den danske hitkonge i disse år, og Gilli demonstrerer samtidig, at han er en storslået liveoplevelse. Du kan med andre ord glæde dig til en enorm fællessangsfest, når Gilli kommer rundt i alle hjørnerne af sit uforgængelige hitrepertoire, der blandt andet tæller 'Ibiza', 'Kender Ik' I Morgen' og 'Verden Vågner'.

Første koncerter i Danmark
Roskilde Festival er det sted, hvor du får muligheden for at opleve musik, du ikke kan finde andre steder. Og flere af kunstnerne i dagens pakke har aldrig før spillet i Danmark. Det gælder Tainy, den banebrydende reggaeton-producer fra Puerto Rico, der i 2023 udsendte debutalbummet Data, som har prominente navne som Bad Bunny, Skrillex, Myke Towers og Four Tet med på rollelisten.

Det gælder også det japanske kultband Violent Magic Orchestra, der inviterer til et dommedagsrave spækket med techno, black metal og ekstreme visuals, og så er der Romy, der tidligere har blæst Orange Scene bagover som del af The xx. Briten har for alvor slået sit navn fast som solokunstner med debutalbummet Mid Air, der på hymnisk vis hylder livet, kærligheden og et queer fællesskaber.

Her er alle 16 navne i dagens offentliggørelse:

Kali Uchis (US)
PJ Harvey (UK)
Gilli (DK)

Blondshell (US)
Heilung (INT)
Marina Sena (BR)
Omah Lay (NG)
Romy (UK)
Tainy (PR)
Trueno (AR)

The Armed (US)
Ivan$ito (DK/CL)
Kind Mod Kind (DK)
Liv.e (US)
Mandy, Indiana (UK)
Violent Magic Orchestra (JP)

Kaliuchis 1X1
Pjharvey 1X1
Gilli

Se plakaten med alle de offentliggjorte kunstnere og læs deres beskrivelser.

Billetsalget er i gang – og du kan betale i rater
Du kan nu sikre dig en billet til sommerens brag af en festival, og vi har flere billetkategorier til salg i butikken. En partoutbillet til alle otte dage med fænomenale koncerter, fester og oplevelser koster 2.400 kroner (plus gebyr), og med Smart Ticket har du mulighed for at dele betalingen op i fem mindre rater (uden at du skal betale ekstra gebyrer).

Vi har også endags- og Making A Change-billetter til salg, og du kan læse mere om billetterne, priser, vilkår og betalinger i vores FAQ.

Køb din billet nu.