OPLEV DOJA CAT PÅ RF24!

PUBLICERET TORSDAG 25.1.2024

Program
Doja Cat, en af verdens største stjerner, maler Orange Scene rød til sommer! I dag tilføjer vi 35 nye navne til plakaten.

Find dit rødeste festtøj frem og rejs med os til Planet Her denne sommer. Verdensstjernen Doja Cat kommer til Roskilde Festival! Den amerikanske rapper og sanger indtager nemlig Roskilde Festival med et ekstravagant totalshow spækket med hendes enorme hits.

Køb billet her.

Men der er meget mere endnu. For i dag tilføjer vi nemlig hele 35 nye navne til RF24-plakaten, fordelt mellem 29 musiknavne og de første seks navne til Art & Activism-programmet, som alle kaster tryllestøv ud over Platform-scenen. Mere om dét om lidt.

Lyt til alle Roskilde Festival 2024-navnene (eller tjek vores spritnye spillelister):

Hiphop-komets første show i Danmark

Vi kommer nemlig ikke udenom først at nævne en helt særlig hiphop-komet, som havde et utroligt 2023, og som ikke ser ud til at skrue ned i år. Det er ingen ringere end Ice Spice, som på ingen tid er gået fra at være et viralt fænomen til en vaskeægte stjerne. Den unge rapper udgav i januar sidste år debut-ep’en Like..?, der trods sin relativt korte spilletid på 13 minutter bragede ind på mange musikmediers liste over årets bedste albummer.

Bronx-rapperen har samarbejdet med blandt andre Taylor Swift, Doja Cat, PinkPantheress og Nicki Minaj, og koncerten med Ice Spice på Roskilde bliver hendes første besøg i Danmark.

Ice Spice

Publikumsfavoritter vender tilbage

Og så kan du opleve Jungle, der siden albumdebuten Jungle for ti år siden er blevet vaskeægte publikumsfavoritter i Danmark. Den britiske soulduo og Roskilde Festival har udviklet et helt særligt bånd, og når Jungle vender tilbage til festivalen for tredje gang, bliver det med en kæmpe popfest på Orange Scene!

En anden publikumdarling er det amerikanske psych-rockband Khruangbin, der mestrer de filmiske guitarpassager til perfektion og leverer storslåede shows. Texas-trioen har før henlagt Roskilde Festival i ekstase, og når de vender tilbage til sommer, har de deres spritnye album A La Salsa med til os.

Jungle

Velkommen til Medina

De seneste 15 år har Medina været dronningen af dansk pop. Og hver sommer har campingområdet på Roskilde Festival sydet og boblet, når en lejr har smækket en af Medinas mange hits på anlægget. Det kammede næsten over, da sangerinden sidste sommer gæstede Kind Mod Kinds og D1MAs Roskilde-koncerter, og det bliver næppe mindre vildt denne sommer, når hun for første gang indtager Roskilde Festival i eget navn.

Medina er ikke blot en enestående hitmager, men også en stor inspirationskilde for den nye generation af poptalenter. Det bliver en hitspækket og euforisk popfest, når Medina lukker Arena lørdag nat på Roskilde Festival.

Medina

Lasershow, karneval og showgirl-ship

På Platform-scenen kan du igen i 2024 opleve bjergtagende og internationale performances og hybridformater. Platform ligger lige midt mellem Orange Scene og Arena, og du er garanteret en særlig oplevelse i dette anderledes og intime rum.

I år vil du blandt andet kunne opleve den fremadstormende britiske kunstner Matt Copson, der for første gang vil live-animere og "dukkeføre" sine enorme laserprojektioner. Copson er blandt andet kendt som medinstruktør af flere af Caroline Polacheks musikvideoer.

På Platform kan du også møde Anansi's Web, som skaber et særligt værk til festivalen, der sætter fokus på karnevallet som arena for politisk modstand, mens danske Cassie Augusta Jørgensen spidder populærkulturens stereotype fremstilling af kvinder i sit helt eget showgirl-ship.

Se hele plakaten
Inden nytår nåede vi at offentliggøre de første 40 kunstnere til plakaten – blandt andre Kali Uchis, Foo Fighters, Skrillex og Gilli – så vi nu er oppe på i alt 75 navne. Med andre ord: Vi mangler stadig at løfte sløret for enormt mange spændende navne!

På plakaten kan du gå på opdagelse i alle navnene.