KICK-OFF: RF50 I 2022 BLIVER EN NY FESTIVAL TIL EN NY TID

(In Danish only)

Planlægningen af Roskilde Festival 2022 blev for alvor sparket i gang torsdag 23. september på Roskilde Festival Højskole. Her er fire highlights fra aftenen.

 

Næste år sker det altså, tyder meget på: Den 50. udgave af Roskilde Festival, der nu i et par år har ladet vente på sig pga. I-ved-nok. I hvert fald blev arbejdet frem mod festivalen for alvor sparket i gang i Roskilde Festival Højskolesalens orange skær en regnvåd torsdag aften i september.

Her var ca. 200 standhaftige ildsjæle samlet, trods regn og blæst, for at synge et par nye sange fra Højskolesangbogen (bl.a. At dø er at rejse, der blev skrevet i forbindelse med åbningen af Roskilde Festival Højskole i 2019) og nok især høre mere om planerne for næste års festival. Her får du en håndfuld highlights fra aftenen.

Knap 200 ildsjæle havde indfundet sig på Roskilde Festival Højskole til Kick-Off Fællesmøde 23. september.

Festivalen skal være et bæredygtigt fællesskab

Selvom hele festivalgruppen har været i gang med at planlægge RF50 to gange før, bliver festivalen i 2022 ikke den samme, som skulle have været afholdt i 2020 eller 2021. To års pause har også betydet nye muligheder.

Det betyder blandt andet, at fokus på den grønne dagsorden er blevet skærpet. Roskilde Festival skal sænke både CO2-aftryk og affaldsmængder, og det skal arrangører, partnere så vel som deltagere tage del i.

Frem mod 2025 vil Roskilde Festival fx være et cirkulært laboratorium, hvor grønne iværksættere kan gøre grønne idéer til virkelighed sammen med festivalens 130.000 deltagere. Du kan læse meget mere – og ansøge om at blive en del af laboratoriet – lige her.

Bedre plads på Roskilde Festival 2022

Nye tider, nye deltagerbehov og ikke mindst nye grusudgravninger kalder også på en ny byplansstrategi. I 2022 kan vi på campingområdet se frem til flere indgange, drop off-spots der ligger længere væk fra pladsen, flere dedikerede campingområder og i det hele taget bedre tilgængelighed og flow.

På den indre del af festivalpladsen skal der skabes en ny oase med plads til bare at være, der kommer ny scene, og Backstage Village flytter placering. Du kan læse mere om festivalbyen anno 2022 i rapporten “This Could Be Roskilde Festival 2022” på People, Roskilde Festivals intranet for frivillige, ansatte og partnere.

Drømmene for udviklingen af festivalbyen blev præsenteret med afsæt i byplanstrategien.

Solidaritet og dugfrisk musikprogram

Solidaritet er (ligesom i 2019) tematisk omdrejningspunkt for festivalen. Et tema, der ikke er blevet mindre aktuelt med den nyeste faretruende klimarapport og corona-epidemiens sociale og økonomiske skævvridning af samfund overalt i verden.

Solidaritetstemaet kommer til at sætte præg på både kunstinstallationer, talks og musikprogrammet – der i øvrigt ikke bliver en genudsendelse fra hverken 2020s eller 2021s plakater, men kommer til at afspejle det aktuelle musikalske landskab.

Mellem oplæggene blev der snakket og lyttet, grint og krammet. 

GRASP – en spritny festival på Musicon

Et helt festivalfrit år bliver 2021 ikke i Roskilde-regi. 18.-20. november løber GRASP nemlig af stablen for første gang; en festival for kunst, aktivisme, forskning og fællesskab. På festivalen, der finder sted rundt omkring på Musicon-området i Roskilde, kan du blandt andre møde forskere som Giogos Kallis og Stephen Duncombe og kunstnere som Efterklang og Jenny Wilson. Læs meget mere og fang din billet her.

 

Tekst: Ina Jacobsen, frivillig i Roskilde Festivals mediehus

Loading...