10 YEARS OF 'WORDQUAKE'

PUBLISHED TUESDAY 3.9.2019

Only available in Danish

Det danske skriveværksted og forlag har modtaget en donation på 200.000 kr. Ordskælv var en del af Flokkr på Roskilde Festival 2019 og fylder 10 år denne måned. Det fejrer de torsdag 5. september i København.

På Roskilde Festival 2019 kunne du sammen med andre festivaldeltagere skrive et værk. En fælles historie, et fortællefællesskab. Det foregik i Flokkr, og Ordskælv stod bag. For dem handler det nemlig om at hjælpe mennesker med at sætte ord på livet. Men hvem er Ordskælv, og hvordan skælver ord?

Ordskælv er et skriveværksted og et (non-profit) forlag, der samler frivillige skrivementorer, kunstnere, forfattere, journalister, redaktører m.fl. omkring et fælles mål: at give børn og unge mulighed for at fortælle deres egne historier. På den måde skaber de agendasættende udgivelser, der belyser samfundsproblematikker ud fra de unges perspektiv.

De forbinder med andre ord unge mennesker, idéer, værktøjer, ressourcer og organisationer for at styrke unge til at rejse sig i fællesskab og samskabe udgivelser og events baseret på deres egne historier, håb og drømme.

Og hvordan gør de så det? Det gør de f.eks. via projektmagerforløb, samtalesaloner og workshops, der alle sigter efter at skabe fortælle-, skrive- og læsefællesskaber for, med og af unge. Forløbet resulterer altid i en udgivelse af professionel standard, eksempelvis en bog.

Zainab Nasrati, programchef for Ordskælv

10 år med Ordskælv

Ordskælv inddrager ofte og gerne børn og unge, der på den ene eller den anden måde har en tungere bagage end gennemsnittet og sjældent bliver hørt – uden at de bliver stigmatiseret. Det gør en forskel, hvilke ord man selv sætter på sin historie, sit liv, sin fortælling. Ord skælver og gør sig bemærket, når de gør en forskel.

Roskilde Festival har tidligere støttet Ordskælv og har i forbindelse med Roskilde Festival 2019 givet en donation på 200.000 kr.

I år fejrer Ordskælv et flot jubilæum. I 10 år har de hjulpet mennesker med at komme videre i livet gennem sproget og deres egne fortællinger. Det fejrer de på Rømermuseet den 5. september, og alle er velkomne.

Hvornår: Torsdag 5. september kl. 16.30-19.30
Hvor: Arbejdermuseets Festsal, Rømersgade 22, 1362 København

Event på Facebook