LYDMOR TOG SINE FANS MED IND I SIN ISOLATION

PUBLISHED WEDNESDAY 1.7.2020

(In Danish only)

Musikeren Jenny Rossander, alias Lydmor, måtte lægge hele sit liv om på grund af coronakrisen. Hun endte med at finde nye kommunikationsveje til at møde sine fans, og det er der kommet et værk ud af.

”Jeg brugte lidt tid på at panikke. Og så begyndte jeg at livestreame rigtigt meget og begyndte at spille for mine fans. Jeg kaldte det isolation survival, for det startede som survival for mig. Men det viste sig, at det også var survival for dem, for der opstod et fællesskab. Og det er jo det, vi savner lige nu.”

Som så mange andre blev Lydmors liv brutalt ændret, da coronakrisen indtraf. En planlagt premiere på en forestilling på Det Kongelige Teater, Corpus, blev aflyst og det samme gjaldt alle hendes planlagte koncerter.

Hvordan hun håndterede det, kan du opleve hende fortælle om i videoklippet nedenfor, hvor hun også giver en mini-koncert.

Det hele foregik tidligere på måneden i forbindelse med en digital talk om corona, kultur og fælleskaber.

”Alt blev sat så meget på spidsen”, fortæller hun.
 "Jeg bor alene, og jeg er solist, så jeg blev pludselig meget alene. Hele mit liv var blevet aflyst”.

Efter at have sundet sig, begyndte hun – mest for sin egen hjernes skyld – at livestreame.

Hun spillede sange for sine fans, hyggesnakkede og inviterede indenfor i sit liv, og så skete der det, at folk begyndte at sende hende lydklip, som hun viste, hvordan hun producerede og indarbejdede med sine egne ideer.

Det endte med at hun skrev sange sammen med sine fans.

”Jeg har fået lydfiler fra hele verden: Guitarer, violiner, vokaler, som jeg så har sat sammen. Vi har blandt andet skrevet sangen ’Isolation Song’."

"Min vej har været intimitet"

Efterhånden som verden åbnede sig mere, udviklede det sig til hendes Trust Tour, hvor hun tog hjem til publikum og spillede koncert for ni mennesker ved at slutte sine instrumenter til folks private anlæg.

”Min vej har været intimitet. Hvis jeg ikke kan lave store shows for 1000 af mennesker så må man gøre det på en anden måde.  Man vil altid bevæge sig som kunstner. Der vil altid være noget i ens indre eller omverden, der rykker ved en kunstnerisk. Det her har klart rykket meget ved mig. Jeg har nu et meget tættere forhold til specielt den kernegruppe af mine fans, end jeg nogensinde har haft.”

I mellemtiden har hun desuden kastet sig ud i en uvant rolle som debattør og kritiseret anmelderen Thomas Treo for at behandle kvindelige kunstnere sexistisk.

Se debatten i programmet Deadline på DR.

Interview og minikoncert med Lydmor var en del af den digitale event Kultur i en coronatid, der blev afviklet tidligere på måneden. Den var arrangeret af Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Festival Højskole. Du kan se flere klip her nedenfor.

Aktivismeforsker Silas Harrebye i samtale med Mathias Findalen

Mette Susgaard fra Den Grønne Studenterbevægelse i samtale med Matias Findalen

Kunstner Mette Overgaard har skabt en coronasikker dans. 

Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard slår til lyd for brugen af et helt nyt ord.