Common Ground

Common Ground tager højskoleånden med på festival og skaber det gode fællesskab, hvor vi kan møde hinanden både i hverdagen og i festen

SCROLL NED

Common Ground

Morgensang. Nye venner. Et slag minigolf med nabolejren. Højskoleånden. Det er nogle af de mange ting, du og din camp kan tage del i på campingområdet Common Ground, der befinder sig i East mellem Dream City og Central Park.

I Common Ground er naboskab og fællesskab mellem camps fundamentet for, hvordan vi sammen skaber den bedste festivaloplevelse og sammen udforsker nye bæredygtige måder at passe på vores festivalplads. Common Ground er skabt af eleverne fra Roskilde Festival Højskole med ønsket om at tage højskolens ånd med på festivalen.

Vi starter de sløve festivalmorgener med fællessang og passer på naturen med festlige og fælles skraldeparader, mens elever fra Roskilde Festival Højskole krydrer campingoplevelsen med spændende og underholdende events på vores tre aktivitetsområder Oasen, Shared Space og Bar'Golf, hvor du kan spille minigolf med nye og gamle venner.

Jeres lejr skal også bidrage med sjove, skøre og interessante events på camping og komme med lækre og fællesskabsdyrkende initiativer til f.eks. affaldssortering, tøj-byttemarked eller fællesspisning.

Common Ground

  • Beliggenhed: East (se kort)
  • Ansøgningsfrist: 3. marts klokken 12.00
  • Forventet svar på ansøgning: Midten af marts
  • Åbningsdato: Lørdag 29. juni kl. 16.00
  • Spørgsmål? Skriv til os på commonground@rofh.dk

Regler

På Common Ground vil vi have en grønnere festivaloplevelse. Derfor skal vi sammen teste forskellige måder at håndtere og sortere affald på. I er med til at afprøve løsninger til at gøre festivalen mere bæredygtig for fremtiden.

Det betyder også, at vi igen i år siger nej tak til hvide engangspavillioner og gør op med brug-og-smid-væk-kulturen. Har man camp hos os, bidrager I til en mere bæredygtig festivaloplevelse.

Vi bor ca. 5000 mennesker, og her er plads til forskelligheden, så længe vi alle vil hinanden og er inkluderende overfor hinanden.

Vi forventer, at I rydder op efter jer selv når I tager hjem fra festivalen, og efterlader jeres camp spot rent og uden efterladt campinggrej.

Om ansøgningen

I jeres ansøgning, som du finder nedenfor, skal I uploade en kort video om jeres lejr, fordi vi vil meget gerne se, hvem I er, og høre om hvordan I vil bidrage til fællesskabet gennem sjove aktiviteter.

Får I godkendt jeres ansøgning om at bo på Common Ground, vil I få reserveret et område på Common Ground til jeres camp. Området får I tildelt, når I ankommer på festivalen.

Sammen gør vi Roskilde grønnere

Når vi bor sammen på Roskilde Festival, skal vi sammen holde vores fællesskab fantastisk. Det betyder også, at vi skal belaste vores fine festivalplads mindst muligt. Vi vil gøre op med engangsforbrug og brug-og-smid-væk-kultur. Jordens grønne fremtid er nemlig vores fælles ansvar og opgave.   

Når du aktivt reducerer, sorterer og genbruger før, under og efter Roskilde Festival, gør du én kæmpe forskel. 

  • Reducér betyder, at du medbringer så lidt som muligt hjemmefra. 
  • Sortér betyder, at du er med til at holde festivalen ren ved at sortere dit affald.  
  • Genbrug betyder, at du tager dine ting med hjem og bruger dem igen.