LEAVE NO TRACE

Ansøg nu

Husk at du skal stadig have en billet til Roskilde Festival for at komme ind på festivalen.

Deadline d. 22. april 2019 kl. 12.00

Leave No Trace er et nyt område på Roskilde Festival, der har til formål at give lejre en chance for at opbygge, dele og gennemføre deres vildeste ideer om bæredygtighed, miljø og fællesskaber. I år arbejder vi på at skabe et endnu bedre fællesskab for at dele ideer, tips og metoder til at skabe det bedste, mest interessante, komfortable og bæredygtige lejrområde. Deltag i festen samtidig med at miljøpåvirkningen minimeres. Sammen skaber vi fremtidens festival!

I år zoomer vi ind på problemet med plastik og dets massive belastning på miljøet. På festivalen genereres store mængder plast, noget vi ønsker at minimere i Leave No Trace. Især brugen af ​​hvide pavilloner, blå luftmadrasser og andre engangsartikler, der er vanskelige at genbruge. Vi vil have dig til at overveje og reflektere over dette problem.

Vi arbejder med tre hovedfokusser:

  • Energi - vind, kinetisk, sol eller andre grønne former for energiskabelse.
  • Næring - mad, drikkevarer, emballage og alt hvad vi spiser på festivalen.
  • Oprydning - kreativ brug af materialer og genbrug, fastsættelse, forlængelse af produktets levetid og deling af innovative ideer til forbedring af lejren.

Vi leder efter de af jer, der ønsker at drømme stort, dele viden og færdigheder, skabe og arrangere begivenheder og efterlade absolut ingen spor. Vi giver dig plads og mulighed for at dele det med dine naboer i vores hangoutområde og scene, Forum, som er centrum for Leave No Trace.

Ansøg med din lejr for at have chancen for at få en reserveret plads. Start processen med at udvikle din bæredygtige lejr og realiser dine ideer med andre ligesindede lejre.