Pressemeddelelser

Find de seneste pressemeddelelser her

7. maj 2024
Roskilde Festival kan igen støtte børn og unge med million-overskud
Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af sidste års festival. 8,9 millioner kroner kan gå til at støtte børn og unges trivsel, engagement og drømme for fremtiden.

30. april 2024
Roskilde Festival præsenterer fuld tidsplan og udvider programmet
Roskilde Festival byder på knap 200 koncerter og over 100 events. Festivaldeltagerne kan fra i dag planlægge deres rejse gennem festivalen med årets tidsplan. Samtidig offentliggør festivalen 15 nye musiknavne, heriblandt Action Bronson, Shygirl presents Club Shy og Scarlxrd.

25. april 2024
Roskilde Festival Gruppen bag nyt internationalt initiativ: Musikfestivaler og -events skal bidrage til positiv forandring i samfundet
Danske og internationale livemusik-arrangører går sammen om at øge fokus på musikfestivalers ansvar og potentiale for at skubbe på aktuelle dagsordener og bidrage til at gøre en forskel i omverdenen. Roskilde Festival Gruppen har taget initiativ til det 2-årige projekt, der kommer til at folde sig ud i Danmark, Tyskland, Storbritannien og USA.

9. april 2024
Roskilde Festival offentliggør det fulde program
Tilføjelsen af knapt hundrede navne inden for musik,kunst og aktivisme fuldender plakaten til Roskilde Festival 2024. Superstjernen 21 Savage og den britiske popkomet PinkPantheress gæster Danmark for første gang. Festivalen lægger også græs til kunst af blandt andre jordansk-palæstinensiske Banaan Al-Nasser.

21. marts 2024
Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret i koncert-samarbejde
Synth-pop-duoen First Hate indtager scenografien til forestillingen Stolthed og Fordom, når Roskilde Festival og Betty Nansen Teatret inviterer til en unik koncertoplevelse den 27. april. Aftenen byder også på live kærlighedsbrevkasse med Felix Thorsen Katzenelson og sexpositiv confession booth.

19. marts 2024
Roskilde Festival offentliggør First Days-program og sætter navn på årets åbner af Orange Scene
Roskilde Festival sætter fremtidens musik i front med offentliggørelsen af en bred vifte af fremstormende navne fra det musikalske vækstlag. Samtidig er der lagt op til et brag af en hiphop-fest, når hitmageren Lamin åbner Orange Scene på årets festival.

29. februar 2024
R'n'b-stjernen SZA blandt 23 nye navne til årets Roskilde Festival
Den amerikanske stjerne SZA spiller karrierens første danske koncert på årets Roskilde Festival. Navne som Tems, Tyla, Jessie Ware, Kim Gordon og Ida Laurberg understreger, at årets festival inviterer til udforskning af nye musikalske strømninger og møder mellem genrer og traditioner.

25. januar 2024
Doja Cat, Ice Spice og Medina blandt 35 nye navne til Roskilde Festival 2024
Dagens offentliggørelse er spækket med internationale musikprofiler, blandt andre J Hus, Jungle, Jane's Addiction og Khruangbin, og indeholder også de første seks navne til festivalens kunstprogram.

30. november 2023
Stjerneskud og kæmpe rave til Roskilde Festival
Den amerikanske DJ og producer Skrillex, Norges popstjerne Aurora og danske Pil spiller på sommerens Roskilde Festival. 23 nye navne fra i alt 11 lande er føjet til plakaten.

7. november 2023
Foo Fighters kommer på Roskilde Festival
Roskilde Festival kan i dag føje det legendariske amerikanske rockband Foo Fighters til plakaten, blot en uge efter at de første 16 navne blev præsenteret. Koncerten bliver bandets eneste i Skandinavien i 2024.

31. oktober 2023
Første 16 navne klar til Roskilde Festival 2024: Kali Uchis, PJ Harvey og Gilli er på plakaten
Med de første 16 navne sætter Roskilde Festival kursen mod sommerens store ungdomskulturelle begivenhed og et program, der spænder bredt både genremæssigt og geografisk. Festivalen offentliggør blandt andre Kali Uchis, PJ Harvey og Heilung, mens den danske hiphopstjerne Gilli festivaldebuterer på Orange Scene.

28. september 2023
I 24 timer løber unge uafbrudt for at sætte fokus på det pres, der ligger på ungdommen
Roskilde Festival inviterer 100 unge til at løbe i et døgn på et løbebånd på Københavns Hovedbanegård. Happeningen starter den 5. oktober kl. 12 og skal sætte fokus på unges mentale helbred. Samtidig åbner festivalen for ansøgninger om donationer fra en pulje på op til 10 millioner, der skal styrke unges fællesskaber og trivsel.

18.september 2023
Vidensfestivalen GRASP er klar med det fulde program
Nu kan du gå på opdagelse i det fulde program til GRASP 2023. Der er lagt op til to inspirerende dage i Musicon i Roskilde, når kunstnere, politikere, forskere, meningsdannere og aktivister går på scenen for at diskutere bæredygtig forandring og kunstens rolle som forandringsskaber i samfundet.