Find de seneste pressemeddelelser her

30. november 2023
Stjerneskud og kæmpe rave til Roskilde Festival
Den amerikanske DJ og producer Skrillex, Norges popstjerne Aurora og danske Pil spiller på sommerens Roskilde Festival. 23 nye navne fra i alt 11 lande er føjet til plakaten.

7. november 2023
Foo Fighters kommer på Roskilde Festival
Roskilde Festival kan i dag føje det legendariske amerikanske rockband Foo Fighters til plakaten, blot en uge efter at de første 16 navne blev præsenteret. Koncerten bliver bandets eneste i Skandinavien i 2024.

31. oktober 2023
Første 16 navne klar til Roskilde Festival 2024: Kali Uchis, PJ Harvey og Gilli er på plakaten
Med de første 16 navne sætter Roskilde Festival kursen mod sommerens store ungdomskulturelle begivenhed og et program, der spænder bredt både genremæssigt og geografisk. Festivalen offentliggør blandt andre Kali Uchis, PJ Harvey og Heilung, mens den danske hiphopstjerne Gilli festivaldebuterer på Orange Scene.

28. september 2023
I 24 timer løber unge uafbrudt for at sætte fokus på det pres, der ligger på ungdommen
Roskilde Festival inviterer 100 unge til at løbe i et døgn på et løbebånd på Københavns Hovedbanegård. Happeningen starter den 5. oktober kl. 12 og skal sætte fokus på unges mentale helbred. Samtidig åbner festivalen for ansøgninger om donationer fra en pulje på op til 10 millioner, der skal styrke unges fællesskaber og trivsel.

18.september 2023
Vidensfestivalen GRASP er klar med det fulde program
Nu kan du gå på opdagelse i det fulde program til GRASP 2023. Der er lagt op til to inspirerende dage i Musicon i Roskilde, når kunstnere, politikere, forskere, meningsdannere og aktivister går på scenen for at diskutere bæredygtig forandring og kunstens rolle som forandringsskaber i samfundet.

21. juni 2023
Roskilde Festival og Blæst donerer 500.000 kroner til headspace
Roskilde Festival donerer hvert år hele overskuddet fra festivalen til initiativer, der gavner børn og unge. I år har festivalen inviteret bandet Blæst til at vælge en af donationsmodtagerne. Valget er faldet på headspace, der tilbyder rådgivning til psykisk sårbare børn og unge. Med donationen får de mulighed for at hjælpe endnu flere.

16. juni 2023
Roskilde Festival skal inspirere fremtidens byudvikling
Koncerter på Orange Scene og fester til langt ud på natten - det er måske hvad de fleste forbinder med Roskilde Festival. Men festivalen er også et gigantisk levende bylaboratorium, som kan inspirere - og blive retningsgivende for fremtidens byudvikling.

15. maj 2023
Ukendt Kunstner gendannes på årets Roskilde Festival
Ukendt Kunstner gør comeback efter seks års pause på årets Roskilde Festival med en nattekoncert på festivalens afsluttende dag, og den banebrydende hiphop-duo medbringer blandt andet det spritnye album "Dansktop"

20. april 2023
Roskilde Festival nr. 50 gav flot millionoverskud
Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af sidste års festival. Med et overskud på 15 millioner kroner kan foreningen igen for alvor støtte unges drømme og engagement.

30. marts 2023
Roskilde Festival fuldender 2023-programmet med Lizzo, Loyle Carner, Latto og mange flere
Roskilde Festivals 2023-plakat indbyder til kæmpe popbrag og aktivistisk kunst om drømme og utopier med offentliggørelsen af mere end 100 navne, der blandt andre tæller det amerikanske pop-ikon Lizzo og Blæst, som åbner Orange Scene.

30. marts 2023
Blæst åbner Orange Scene på Roskilde Festival 2023
Det bliver de danske popkometer fra Blæst, der får den fornemme opgave at åbne hovedscenen på sommerens Roskilde Festival. "Det er en drøm og noget af det største, man kan opnå. Det er helt uvirkeligt", lyder det fra bandet.

28. marts 2023
44 nye talenter til Roskilde Festival
Store talenter som Zar Paulo, Sulka, Pil og Ida Laurberg får æren af at skyde Roskilde Festival 2023 i gang. Festivalen har i dag offentliggjort 44 fremstormende navne til årets musikplakat, der fuldendes senere i denne uge.

28. februar 2023
Roskilde Festival føjer Kendrick Lamar til årets program
Den amerikanske superstjerne er et af 16 nye navne på årets Roskilde Festival, der i dag også kan offentliggøre Caroline Polachek, Weyes Blood og modtager af Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris Josefine Opsahl.

31. januar 2023
Roskilde Festival tilføjer Rosalía, Lil Nas X og yderligere 36 navne til årets program
Roskilde Festival 2023 byder på gensyn med en global popstjerne og dansk koncertdebut til en amerikansk rekordmager. Dagens offentliggørelse løfter også sløret for plakatens første samling kunstnere og aktivister, der tager en række af nutidens vigtigste emner som diversitet og psykisk sårbarhed under behandling.

30. november 2022
Blur vender tilbage til Roskilde Festival
Med 19 nye musiknavne fra 10 forskellige lande lægger Roskilde Festival an til sommerens store brag, hvor festen antager mange former. Britpop-legenderne i Blur er på plakaten i selskab med guitarheltene i Queens of the Stone Age, og der er helt nye toner fra blandt andre Japanese Breakfast og Tove Lo.

31. oktober 2022
Roskilde Festival sætter kurs for næste år med 16 nye navne
Med de 16 første navne på plakaten sætter Roskilde Festival nu kursen mod næste års store ungdomskulturelle samlingspunkt.

4. oktober 2022
Roskilde Festival vil skabe bæredygtig forandring på ny konference
I to dage samles internationale topforskere, kunstnere og aktivister i det nye konferenceformat GRASP, der er skabt af Roskilde Festival. Gennem talks, debatter, workshops, kunst og koncerter inspirerer GRASP til nye perspektiver på den bæredygtige udvikling.

3. juli 2022
Nu skal affaldet væk efter Roskilde Festival
Den 50. udgave af Roskilde Festival blev den første i tre år, og med 85.000 solgte partoutbilletter blev det også den største i årevis. Campingudstyret skal med hjem, så ikke det bliver til affald. Flere deltagere end nogensinde før har forpligtet sig til at rydde op efter sig ved at flytte ind i særlige bydele i campingbyen. Og som noget helt nyt har deltagerne i år kunnet leje både telt, pavillon og luftmadras af festivalen.

11. maj 2022
Roskilde Festival offentliggør spilleplan og det største program nogensinde
68 nye musiknavne er føjet til programmet for den 50. udgave af Roskilde Festival. Blandt de nye navne er den brasilianske superstjerne Anitta, den energiske rapper Baby Keem og den fremadstormende R&B-sanger H.E.R. Dagens offentliggørelse fuldender desuden vækstlagsprogrammet og præsenterer den helt nye scene Mantra.

29. april 2022
Overskud til Foreningen Roskilde Festival trods aflysning
Torsdag aften afholdt Foreningen Roskilde Festival sin årlige generalforsamling. 2021 blev et udfordret år med endnu en aflysning af Roskilde Festival. Overskuddet på 905.000 kroner til velgørenhed skyldes først og fremmest afholdelsen af Summer Days-begivenhederne.

7. april 2022
Mere vedvarende energi til Roskilde Festival
Nyt femårigt partnerskab mellem Roskilde Festival og energi- og fibernetkoncernen Andel betyder, at Roskilde Festival kan tage vigtige skridt i den grønne omstilling.

24. februar 2022
Roskilde Festival tæt på fuldt musikprogram
Med offentliggørelsen af Post Malone, The Strokes, Megan Thee Stallion og Robert Plant & Alison Krauss og i alt 134 navne på plakaten bliver 2022 året, hvor Roskilde Festival omsider kan vende tilbage med et omfattende internationalt musikprogram og et hav af nye musikalske strømninger fra hele kloden.

22. februar 2022
Roskilde Festival skærper fokus på de musikalske vækstlag
I dag løftes sløret for de første 19 navne, der spiller på vækstlagsscenerne Rising og Countdown til sommer, når Roskilde Festival endelig kan afholde festival nummer 50. Samtidig afslører festivalen, at Drew Sycamore bliver den første kunstner, der træder op på den ikoniske Orange Scene i år.

10. februar 2022
Ny direktør i Roskilde Festival-gruppen
Michala Svane starter 1. marts i en nyoprettet stilling som Direktør for forretningsudvikling, salg og digitalisering.

30. november 2021
Ungebilletter revet væk til Roskilde Festival nummer 50
Tirsdag blev 5000 partoutbilletter, der er oprettet særligt til unge under 25, sat til salg. De blev solgt på ganske få minutter, og dermed kan Roskilde Festival melde udsolgt af partoutbilletter til festival nummer 50 i 2022.

12. oktober 2021
Roskilde Festival vender tilbage med popdronning, stjernerapper og ekstra billetter til unge
Den engelske popstjerne Dua Lipa får følgeskab af Tyler The Creator, HAIM, St. Vincent, Jada og 18 andre aktuelle kunstnere på Roskilde Festival i 2022. Samtidig sætter den næsten udsolgte festival 5000 ekstra billetter til salg, som udelukkende giver adgang til unge under 25 år.

30. september 2021
GRASP fuldender program med kunst og videnskab
Kunstnerkollektivet Superflex og pandemiforsker Lone Simonsen er blandt de nye offentliggørelser til den nye vidensfestival i Roskilde. Med i alt 30 nye navne og oplevelser på plakaten er GRASP klar til at levere nye idéer om bæredygtig forandring.

14. september 2021
Ny festival i Roskilde vil fremme bæredygtig forandring
En helt ny festival i Roskilde samler forskere, kunstnere og praktikere for at løse tidens store udfordringer med klimakrise og social ulighed. Bag begivenheden GRASP står Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

23. juni 2021
Økologisk Grøn Tuborg får premiere på Roskilde Festivals Summer Days
Deltagerne på event-serien Summer Days bliver de første i Danmark, der kan nyde en økologisk Grøn Tuborg. Sommerens lancering af den økologiske udgave af Danmarks mest solgte øl betyder samtidig, at alle fadøl på næste års Roskilde Festival bliver 100 % økologiske.

31. maj 2021
Roskilde Festival præsenterer Summer Days
Over 40 kunstnere inden for musik, street art, aktivisme og performance udgør programmet i en ny eventserie med navnet Summer Days, der kombinerer vækstlag, unge stemmer og kendte navne i et rum skabt særligt til festivalpladsen i Roskilde.

4. maj 2021
Ingen Roskilde Festival i 2021
Forbuddet mod at gennemføre store arrangementer til sommer gælder også Roskilde Festival. Derfor må årets festival udskydes til 2022. Festivalen opfordrer alle billetkøbere til at bakke op ved at overføre deres billetter til næste år.

28. april 2021
Minifestival fejrer Københavns lysende vartegn
Roskilde Festival og Det Kongelige Teater præsenterer fire dages minifestival fyldt med kunst, musik, dans og talks under åben himmel i det indre København. Alt sammen i lyset af den enorme kunstinstallation 'Work No. 2630 UNDERSTANDING' af den verdensberømte kunstner Martin Creed.

23. marts 2021
Roskilde Festival gør status efter et år med COVID-19
Mandag aften afholdt Foreningen Roskilde Festival den årlige generalforsamling. Her fremlagde bestyrelsen et overskud på 8,1 millioner kroner. Det blev samtidig til et farvel til formand Lars Frelle-Petersen.

4. februar 2021
Unge iværksættere skaber fremtidens grønne løsninger i Roskilde Festival og Tuborgfondets nye laboratorium
200 unge iværksættere får i de kommende år mulighed for at teste og udvikle innovative grønne løsninger på Roskilde Festival. Formålet er at øge unges indflydelse på en mere bæredygtig fremtid og påvirke danskernes klimaadfærd.

8. februar 2021
Nye medlemmer i Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse
Tre nye medlemmer er indtrådt i bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival: Matias Møl Dalsgaard, Mie Levi Fenger og Olav Hesseldahl.

26. januar 2021
Roskilde Festival starter kampagne for morgendagens stjerner
Coronavirus tog scenen fra en hel generation af musikere, der stod på tærsklen til gennembruddet. I kampagnen 'Sounds Like Roskilde' giver Roskilde Festival scenen tilbage til kunstnerne gennem blandt andet en koncert-app og en vinyludgivelse. "Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe med at give kunstnerne den opmærksomhed, de fortjener."

6. januar 2021
Byggeri af fællesskabshus udskydes
Roskilde Festival og Roskilde Kommune har valgt at udskyde byggeriet af fællesskabshuset på Musicon. Udskydelsen skyldes den generelle usikkerhed, der er forbundet med Corona-epidemien.

30. december 2020
Rapstjernen Kendrick Lamar nyt hovednavn på Roskilde Festival
Den 33-årige rapper fra Compton tager plads i den øverste kategori på plakaten til Roskilde Festival nummer 50 i 2021.

21. december 2020
Roskilde Festival rejser kæmpe kunstinstallation i decembermørket
Fra 21. december vil det 8 meter høje og 15 meter lange kunstværk 'Work No. 2630 UNDERSTANDING' lyse vintermørket op i det indre København. Kunstværket er stillet op af Roskilde Festival og kalder på håb og forståelse i en tid, der er svær for mange.

3. december 2020
Roskilde Festival offentliggør en lang række navne til 2021-programmet
29 musiknavne og 12 fra kunst- og aktivismeprogrammet er føjet til plakaten for Roskilde Festival i 2021. "Vi ser lys forude og er forsigtigt optimistiske omkring at gennemføre en festival til sommer. Derfor offentliggør vi nyt indhold nu. Vi ønsker at vise, at der er noget at glæde sig til," siger Roskilde Festivals direktør.

9. oktober 2020
Roskilde Festival offentliggør overskud og ser mod 2021
Torsdag aften kunne bestyrelsen bag Roskilde Festival endelig fremlægge det økonomiske resultat af festivalen i 2019. Generalforsamlingen var først planlagt til april, men måtte grundet COVID-19 udskydes til efteråret. Overskuddet fra festivalen landede på 18,2 millioner kroner. Samtidig skabte de handlende og serviceforeningerne et overskud på 31,5 millioner kroner.

15. september 2020
Corona-krisen får konsekvenser for Roskilde Festival-gruppen
Den samlede almennyttige virksomhed bag Roskilde Festival er som direkte konsekvens af Corona-krisen nødsaget til at mindske organisationen. Roskilde Festival 2021 vil dog stadig kunne gennemføres.

3. juli 2020
Roskilde Festival præsenterer Tessa og Artigeardit i nyt koncertformat
Sommeren 2020 bliver ikke uden nye musikoplevelser fra Roskilde Festival. Fredag og lørdag kan deltagerne se to unikke minikoncerter, som de fremadstormende rappere Tessa og Artigeardit har indspillet med AR-teknologi til et nyt koncertformat. Det sker som en del af indsamlingsbegivenheden 'Roskilde Festival - do it yourself'.

26. juni 2020
Roskilde Festival og Radio Loud sammen om nyt program
På søndag sender radioprogrammet Forstærket for første gang. Programmet er produceret af Roskilde Festival for Radio Loud, og hver uge vil vært og journalist Maria Bülow Bach lade unge stemmer komme til orde, når hun udforsker et nyt kulturelt tema sammen med lytterne.

16. juni 2020
Roskilde Festival offentliggør 32 navne til 2021
Dagens offentliggørelse byder både på de evigt opfindsomme Tyler, The Creator og FKA twigs, ligesom Thom Yorke giver sin eneste skandinaviske koncert i 2021 på Roskilde Festival. I alt 32 musiknavne er klar til næste års progam - heriblandt to helt nye.

10. juni 2020
Roskilde Festival 2020 genopstår – du skal bare bygge den selv
Sommerens store begivenheder er aflyst, men det betyder ikke, at du ikke skal dyrke festivalfællesskabet gennem musikken, kunsten og maden med dine venner. På det, der skulle have været festivalens sidste dag, hjælper Roskilde Festival deltagerne til at skabe deres egen festival derhjemme. Som altid kan du samtidig være med til at støtte børn og unges muligheder.

12. maj 2020
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter til 2021
Alle 80.000 partoutbilletter til Roskilde Festival næste år er nu solgt. De resterende endagsbilletter bliver sat til salg i efteråret.

11. maj 2020
Markant flertal beholder billetten til Roskilde Festival
"Vi er meget taknemmelige," lyder det fra Roskilde Festival, efter mere end 85 % af billetkøberne har valgt at overføre deres partoutbillet til næste års festival. I morgen bliver de refunderede partoutbilletter sat til salg for folk, der har skrevet sig på venteliste.

16. april 2020
Roskilde Festival donerer 15 millioner kroner til børn og unge
32 initiativer til gavn for børn og unge modtager mellem 10.000 kroner og 1,4 millioner kroner af overskuddet fra Roskilde Festival 2019. Donationsmodtagerne er udvalgt efter en omfattende ansøgningsrunde i efteråret. I alt uddeles 15 millioner kroner.

6. april 2020
Der bliver ingen Roskilde Festival til sommer
Det er netop blevet meddelt, at det ikke er tilladt at gennemføre store arrangementer til sommer. Forbuddet gælder også Roskilde Festival, så Roskilde Festival nr. 50 må vente til 2021.

2. marts 2020
Roskilde Festival melder rekordtidligt udsolgt af partoutbilletter
Alle 80.000 partoutbilletter til den 50. udgave af Roskilde Festival er nu solgt. Det er det hurtigste billetsalg i festivalens historie. Et begrænset antal endagsbilletter er fortsat i salg til onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

27. februar 2020
Roskilde Festival offentliggør det fulde musikprogram
Med 81 nye navne præsenterer Roskilde Festival det fulde musikprogram. Hovednavnene på festival nummer 50 har det laveste aldersgennemsnit nogensinde, for "man behøver ikke at have 20 års erfaring for at fylde Orange. Den æra er forbi."

25. februar 2020
Popsensationen Jada åbner Orange Scene
I løbet af bare tre udgaver af Roskilde Festival har Jada taget turen fra den mindste scene til i år at skulle åbne Orange Scene. Samtidig offentliggør Roskilde Festival 28 fremadstormende navne til årets vækstlagsscener Rising og Countdown. Senere denne uge afsløres det fulde musikprogram.

23. januar 2020
Damon Albarn fejrer Roskilde Festival i K.B. Hallen
Markeringen af festival nummer 50 bliver skudt i gang allerede i årets første måneder og strækker sig til langt ind i efteråret. Et nyt musikalsk projekt fra evigt opfindsomme Damon Albarn er første navn i en lang række af offentliggørelser.

30. januar 2020
Faith No More og FKA Twigs til Roskilde Festival
Det alternative metalband Faith No More vender tilbage til Roskilde Festival til den 50. udgave. De får følgeskab af nogle af denne generations vigtigste stemmer: den eventyrlige englænder FKA Twigs, countrypopstjernen Kacey Musgraves og feststarteren Anderson .Paak. Sammen med de første navne fra kunstprogrammet føjes i alt 32 nye navne til plakaten.

28. november 2019
Tyler, The Creator og Thomas Helmig til Roskilde Festival
Den kompromisløse rapper Tyler, The Creator bliver hovednavn på Roskilde Festival, og R&B-ikonerne i TLC giver deres første koncert på dansk grund. Thomas Helmig vender tilbage med et helt særligt show, når han optræder på festivalen for syvende gang. I alt 30 navne bliver føjet til programmet.

7. oktober 2019
Thom Yorke til Roskilde Festival
Den indflydelsesrige Radiohead-frontmand Thom Yorke solodebuterer på Roskilde Festival 2020 og får følgeskab af stjerne-rapperen Pusha-T og The Whitest Boy Alive. I alt offentliggøres 12 nye kunstnere til Roskilde Festival nummer 50.

17. september 2019
Taylor Swift til Roskilde Festival
Det albumaktuelle amerikanske ikon Taylor Swift spiller karrierens første danske koncert på Roskilde Festivals Orange Scene i 2020.

7. juli 2019
Nu starter oprydningen på Roskilde Festival
Roskilde Festival vil have endnu flere gæster til at tage deres campingudstyr hjem, så det ikke bliver til affald. I år er rekordmange gæster flyttet ind i bæredygtige bydele på festivalen, og indsatsen mod festivalaffaldet skal styrkes i de kommende år.

21. juni 2019
Wu-Tang Clan erstatter Chance the Rapper på Orange Scene
Chance the Rapper er desværre nødt til at aflyse sin optræden på dette års Roskilde Festival. Festivalens programansvarlige har i stedet overtalt de legendariske hip-hop-revolutionære Wu-Tang Clan til at spille deres første koncert på festivalen i 15 år.

21. juni 2019
Stor interesse for Roskilde Festivals og Roskilde Kommunes udbud af nyt fællesskabshus. Fem hold er nu prækvalificeret
Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festival, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde. 18 hold ansøgte, og fem hold er nu prækvalificeret til at byde på opgaven.

5. juni 2019
Roskilde Festival præsenterer Julia Holter i Roskilde Domkirke
Den festivalaktuelle komponist og multiinstrumentalist Julia Holter serverer sin dramatiske og intense kunst-pop i Roskilde Domkirke få dage før sin optræden på Roskilde Festival. Koncerten arrangeres af Roskilde Festival.

28. maj 2019
Nyt bæredygtigt partnerskab mellem Roskilde Festival og Tuborg
Et nyt femårigt partnerskab mellem Roskilde Festival og Tuborg sætter endnu mere fokus på unges fællesskaber og på nye bæredygtige løsninger. Årets festival byder på verdenspremieren på en ny økologisk pilsner, grøn strøm i ølboderne og et nyt alkoholfrit festområde.

22. maj 2019
Hans Philip til Roskilde Festival
Den solodebuterende og tidligere Ukendt Kunstner-vokalist Hans Philip overtager den sidste ledige plads i Roskilde Festivals musikprogram

6. maj 2019
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter
Alle 80.000 partoutbilletter til årets Roskilde Festival er nu solgt efter det næsthurtigste billetsalg i festivalens historie. Et begrænset antal endagsbilletter er fortsat i salg til dagene onsdag, torsdag og fredag.

3. maj 2019
Roskilde Festival og Roskilde Kommune sender nyt fællesskabshus i offentligt udbud
Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festival, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde, og totalentreprisen er nu sendt i offentligt udbud.

30. april 2019
Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og årets spilleplan
De farverige australske hitmagere Empire of the Sun spiller karrierens første danske koncert, og danske Spleen United gendannes på årets festival. Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og afslører spilleplanen med tider og scener for samtlige 188 musiknavne.

6. maj 2019
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter
Alle 80.000 partoutbilletter til årets Roskilde Festival er nu solgt efter det næsthurtigste billetsalg i festivalens historie. Et begrænset antal endagsbilletter er fortsat i salg til dagene onsdag, torsdag og fredag.

6. maj 2019
Roskilde Festival 2019 er tæt på udsolgt
Roskilde Festival vil snart melde udsolgt af de 80.000 partoutbilletter til årets festival. Har man derfor besluttet sig for at tage på Roskilde Festival i år, bør man købe sin billet hurtigst muligt.

3. maj 2019
Roskilde Festival og Roskilde Kommune sender nyt fællesskabshus i offentligt udbud
Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om at bygge et almennyttigt hus for kunst, kultur og frivillighed i Roskilde. Nybyggeriet skal i fremtiden huse Roskilde Festival, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde, og totalentreprisen er nu sendt i offentligt udbud.

30. april 2019
Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og årets spilleplan
De farverige australske hitmagere Empire of the Sun spiller karrierens første danske koncert, og danske Spleen United gendannes på årets festival. Roskilde Festival offentliggør de 10 sidste musiknavne og afslører spilleplanen med tider og scener for samtlige 188 musiknavne.

10. april 2019
Chance the Rapper til Roskilde Festival
Den indflydelsesrige amerikanske rapper optræder fredag aften på Roskilde Festivals Orange Scene. Den særegne indie-singer-songwriter Sharon Van Etten og den fremadstormende Lizzo er også blandt de seks tilføjelser til årets plakat.

9. april 2019
Ny formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse
Lars Frelle-Petersen er ny formand for foreningen, der hvert år arrangerer Roskilde Festival og efterfølgende udlodder overskuddet til almennyttige formål til gavn for børn og unge.

5. april 2019
Millioner fra Roskilde Festival doneres til velgørenhed
Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af festivalen i 2018. Et overskud på 19,2 millioner kroner kan udloddes til velgørende og almennyttige formål for især børn og unge. De handlende og serviceforeningerne skabte desuden et rekordhøjt overskud på 32,6 millioner kroner.

27. marts 2019
Janelle Monáe og Vampire Weekend til Roskilde Festival
Roskilde Festival præsenterer årets plakat med 67 helt nye navne. Det amerikanske multitalent Janelle Monáe kaster stjernestøv på Orange Scene, mens indie-favoritterne Vampire Weekend vender tilbage efter seks års fravær. Navne som Noel Gallagher's High Flying Birds, Marina, Skepta, Maggie Rogers og Behemoth understreger en omfattende og aktuel festivaloplevelse, mens Baest, Bikstok og Jada er blandt de nye danske navne.

27. marts 2019 
Roskilde Festival inviterer til stilhedsoptog og partikelfysik
Roskilde Festivals program for kunst og aktivisme involverer deltagerne i et tyst stilleoptog, et duftmuseum med 50 forskellige dufte og videnskabelig aktivisme i et nyt samarbejde med den internationale forskningsinstitution CERN og Niels Bohr Institutet.

25. marts 2019
Fremadstormende kunstnere til Roskilde Festivals vækstlagsprogram
Unge talenter som Selma Judith, Hjalmer, Lil Halima og Ravi Kuma debuterer i år på Roskilde Festivals vækstlagsscener. Den endelige plakat offentliggøres senere i denne uge.

7. marts 2019
Silvana Imam åbner Roskilde Festivals Orange Scene
Den kompromisløse svenske rapper og rollemodel Silvana Imam spiller årets første koncert på Orange Scene.

28. februar 2019
Bob Dylan til Roskilde Festival
Roskilde Festival føjer Bob Dylan til plakaten sammen med den spanske flamencopop-sensation Rosalía og Led Zeppelin-legenden Robert Plant. I alt offentliggøres 32 nye musik- og kunstoplevelser til årets plakat.

31. januar 2019
Cardi B, MØ og Jorja Smith til Roskilde Festival
Cardi B spiller sin første danske koncert, og MØ vender tilbage til hjemmebanen. De 27 nye navne på plakaten tæller også hardrock-kongerne Bring Me the Horizon, hiphop-legenderne Cypress Hill og R&B-stjerneskuddet Jorja Smith. Søren Huss, Barselona og Hugo Helmig er blandt de danske musikere, og så kan deltagerne opleve dansk vækstlagskunst og brasiliansk farvebombardement i kunstområdet Art Zone.

17. januar 2019
Roskilde Festival modtager innovationspris for indsats mod grænseoverskridende adfærd
Roskilde Festival satte adfærd og respekt på dagsordenen gennem nyudviklet dialogværktøj og øget videndeling. Nu har indsatsen med navnet Orange Together fået en pris fra den europæiske festivalbranche.

29. november 2018
Stjerneskud og legender til Roskilde Festival
Den franske popheltinde Christine and the Queens og hiphop-crewet Brockhampton debuterer på festivalen, mens synth-pop-duoen Tears for Fears spiller deres første danske koncert i årtier. I alt føjer Roskilde Festival 18 nye kunstnere til næste års festival.

22. november 2018
Robyn til Roskilde Festival
Den albumaktuelle svenske superstjerne spiller på Orange Scene i 2019

8. november 2018
Popkometen Iris Gold iscenesættes på Betty Nansen Teatrets skrå brædder
Lørdag 1. december optræder det dansk-jamaicanske stortalent Iris Gold i et nyt koncertformat på Betty Nansen Teatret. Koncerten er den anden i Iscenesat-serien, som er et samarbejde mellem Betty Nansen Teatret og Roskilde Festival.

31. oktober 2018
The Cure til Roskilde Festival
The Cure vender endelig tilbage til deres danske hjemmebane og afslutter næste års Roskilde Festival med en maraton-koncert på Orange Scene.

24. oktober 2018
Travis Scott til Roskilde Festival
Roskilde Festival indleder 2019-offentliggørelserne med én af hiphoppens mest aktuelle superstjerner. Travis Scott får selskab af de sprudlende danske popkonger Scarlet Pleasure, de amerikanske metal-legender Testament og yngre kometer som Julia Holter, Alma og Tirzah. De første 12 ud af 180 musiknavne er nu afsløret, og billetsalget starter 30. oktober.

8. juli 2018
Nu starter oprydningen på Roskilde Festival
Roskilde Festival vil øge deltagernes engagement i oprydningen, så brugbart campingudstyr ikke bliver til affald. Beboerne i Clean Out Loud og Dream City går foran og starter oprydningen søndag morgen.

6. juni 2018
Roskilde Festival øger kampen mod madspild
Gennem nye partnerskaber med organisationerne Rub & Stub og FødevareBanken vil Roskilde Festival sætte endnu større fokus på håndtering og forebyggelse af madspild.

31. maj 2018
Roskilde Festivals kunstprogram skubber til grænserne
En 10 meter høj kopi af Donald Trumps mur mod Mexico opføres i år på Roskilde Festival. Murværket med titlen Equality Walls er en del af festivalens omfattende kunstprogram, der også byder på en større udvidelse af kunstsatsningen KlubRÅ, hvor kunst og musik muterer til nye grænseoverskridende oplevelser.

7. maj 2018
Roskilde Festival melder udsolgt af partoutbilletter
Alle 80.000 partoutbilletter til årets Roskilde Festival er nu solgt efter et historisk hurtigt billetsalg. Et begrænset antal endagsbilletter er fortsat til salg til dagene torsdag, fredag og lørdag.

7. maj 2018
Roskilde Festival nærmer sig udsolgt
Roskilde Festival kan snart melde udsolgt af de 80.000 partout-billetter til årets festival. Hvis man har besluttet sig for at tage på Roskilde Festival i år, er det derfor en god idé at købe sin billet hurtigst muligt.

2. maj 2018
Roskilde Festival offentliggør årets spilleplan og de 13 sidste musiknavne
Den fremadstormende R&B-innovatør PartyNextDoor, The Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr og indie-ikonerne Blonde Redhead er blandt de 13 sidste tilføjelser i Roskilde Festivals program. Dermed kan festivalen offentliggøre spilleplanen med tider og scener for alle 186 musiknavne.

9. april 2018
Cardi B spiller ikke på Roskilde Festival
Den amerikanske rapper Cardi B er gravid og må aflyse sin koncert på årets Roskilde Festival. Roskilde Festivals bookere arbejder i øjeblikket på at finde en ny kunstner, der kan overtage pladsen i programmet.

7. april 2018
Millionoverskud til Roskilde Festival
Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af sidste års festival. Et overskud på 16,6 millioner kroner kan udloddes til velgørende og kulturelle formål for især børn og unge.