230628001015 T2141 Med 1600Px

En lille ændring om noget så stort som håb og fred

23.05.2024Festivalen

Vi har omdøbt arrangementet om palæstinensisk kultur den 2. juli til 'Voices of Hope and Peace for Palestine'. Læs her hvorfor.

Vi har besluttet at ændre overskriften på arrangementet om palæstinensisk kultur, der finder sted den 2. juli i samlingsstedet Flokkr.

Den nye titel er 'Voices of Hope and Peace for Palestine' i stedet for 'Solidarity with Palestine'.

Deltagerne og stemmerne er fortsat de samme. Hensigten er som før: at styrke håbet om fred og frihed i Palæstina gennem sang, mad, personlige fortællinger, dialog og refleksion.

De tilstedeværende kan opleve journalist Waleed Safi fortælle om sit mangeårige arbejde med at dække Israel-Palæstina-konflikten, og Palæstinensisk/Jødisk Alliance fortæller deres fælles historie. 

Dana Alshihaby optræder med smuk akustisk musik, og deltagerne slutter af med et måltid af lokale råvarer fra Palæstina, som præsenteres af Amneh Hawwa fra Danish Palestinian Women Organisation (DAPAWO).

Læs om hele arrangementet her.

Vi har valgt at ændre overskriften i kølvandet på feedback fra vores omverden. Vi er blevet opmærksomme på, at den oprindelige overskrift kunne opleves som polariserende.

Dette har aldrig været vores hensigt. Tværtimod.

Vi håber, at den nye overskrift viser vores hensigt meget tydeligere. At arrangementet handler om håb og fred.

Vi erkender, at konflikten i Israel og Palæstina er meget kompleks og følsom. Som festival har vi en humanitær tilgang og fordømmer vold mod civile på begge sider af en langvarig og meget tragisk konflikt.

Vi håber, at et arrangement som Voices of Hope and Peace for Palestine kan bidrage til at forstærke disse stemmer, og at de kan mødes med respekt og medmenneskelighed som omdrejningspunkt.

Og at deltagerne går fra arrangementet med et styrket håb om en fredelig fremtid.