RF23 250623 Fotos Af Kim Matthäi Leland 010 1600Px

Giv plads til fest og rum til pauser

24.06.2024Festivalen

Om få dage træder vi ind på Roskilde Festival og ind i et frirum funderet på tillid, respekt og fælles ansvar for fællesskabet. Her er din guide til, hvordan du er med til at skabe gode festivaloplevelser.

De bedste oplevelser på Roskilde Festival opstår hele tiden: I lejren, til campfesterne, foran scenerne, i rolige oaser og i tætte menneskemængder. Sammen med dine bedste venner og dem, du først lige har mødt. Det enestående orange fællesskab er noget, vi skaber sammen – og vi har alle et ansvar for, at det er trygt og respektfuldt.

Siden 2018 har vores fokus på fællesskab og positiv adfærd været samlet under betegnelsen Orange Together. I år har vi formuleret fem korte spilleregler, der kredser om alle dele af festivallivet. Tilsammen beskriver de, hvordan vi tager fælles ansvar over for hinanden, og hvordan vi giver plads til fest og rum til pauser:

Kim Matthäi Leland

Tag del i fællesskabet

Nyd friheden og mød andre med respekt og nysgerrighed. Alle har sin egen måde at være på – også dig! Når du får andre til at føle sig velkomne, skaber du den bedste festivaloplevelse.

Kim Matthäi Leland

Pas på hinanden

Hold øjne og hjerte åbne, for vi passer på hinanden døgnet rundt. Træd til, når naboen har brug for en hjælpende hånd eller kontakt værterne fra festivalen, hvis nogen har brug for hjælp.

Kasper Heden

Giv plads 

Festivalen kan være intens og euforisk, så vær opmærksom på andre i store og tætte menneskemængder. Vis hensyn til dem, du står ved siden af, og find et roligt sted, når du har brug for mere plads.

Kasper Heden

Ryd op, inden du går videre 

Vi er sammen i opgøret mod brug og smid væk-kultur. Tag så lidt campingudstyr som muligt med og tag det hele med hjem. Sortér lejrens affald, så du forlader festivalen lige så ren, som du indtog den.

Kim Matthäi Leland

Hold en pause

Tag dig en velfortjent festpause og udforsk festivalbyens utopiske og uventede oplevelser, lege og nye venner. De fantastiske minder opstår både i de intense og rolige øjeblikke.

Hvis det ikke spiller på Roskilde

Vi tolererer ikke diskrimination, grænseoverskridende eller voldelig adfærd. Hvis du støder på eller oplever noget ubehageligt, kan du få hjælp. Du er ikke alene.