20230625 Orangefoto Genbrugsstationer Rasmuskongsgaard 5X4 150 1600Px

Sig på gensyn til festivalen med (grøn) manér

06.07.2024Festivalen

Det er den sidste dag, og vi er mange, der snart skal hjem. Her får du gode råd til, hvordan du kommer hjem på bedste og grønneste vis.

Ligesom vi har festet sammen, kan vi også rydde op sammen. For at gøre det hele mere overskueligt har vi sammensat en guide til dig – så du kan planlægge din grønne exitstrategi.

Pak dit campingudstyr og dine ting sammen

Vi skal have ryddet pladsen op, så den kan stå knivskarpt igen til næste år. Pak telte og pavilloner sammen, og tag dem med hjem, så du og din camp kan få glæde af det igen.

Hvis dit campingudstyr er gået i stykker, kan du benytte en af genbrugsstationerne på pladsen. Du kan se genbrugsstationerne i kortet og finde den station, der er tættest på dig og din camp. Og så kan du altid forhøre dig hos de frivillige, hvis du er i tvivl om, hvor dit affald skal sorteres, og hvordan det sorteres korrekt.

Hvis du har lejet campingudstyr af os, kan du aflevere det tilbage senest søndag kl. 11.00 ved de forskellige Service Hubs på pladsen (se kortet). 

Sortér dit affald

Ligesom dit campingudstyr anbefaler vi, at du tager dine ejendele med dig hjem igen, når du forlader festivalen. Hvis du har affald liggende i din camp, så husk at sortere det rigtigt, når du skiller dig af med det. Som du nok ved, sorterer vi affald på festivalpladsen i fire fraktioner – ligesom du kender det derhjemme. 

Rasmus Kongsgaard

Benyt offentlig eller kollektiv transport til din hjemrejse

Når du har pakket dine ting, dit campinggear og dit affald sammen, anbefaler vi, at du benytter offentlig eller kollektiv transport til hjemrejsen.

Shuttletogene kører fra Roskilde Festival Station i Camping West hele natten og indtil kl. 15.00 søndag. Du kan se togafgangene her
Hvis du skal med bil, så sørg for at fylde bilen op med andre glade festivaldeltagere. 

Nyd den sidste dag med koncerter, kunst, aktivisme og gode fester. Vi ses igen til næste år!