ALBERTE SKRONSKI 16X9

Alberte SkronskiDK

TORSDAG 4. JULI

Cake-sitting og kollektiv kagespisning af den saftige jordbund, hvor du må lege med maden

  • Torsdag 4. juli
    Alberte Skronski: Let Them Eat Dirt, 14.30, Food Is Now

Food Is Now bliver til et naturligt legerum, når den danske kunstner Alberte Skronski inviterer dig ind i sin groteske og surrealistiske verden, hvor intet er, som det ser ud. 

Performancen 'Let Them Eat Dirt', som er lavet specifikt til dette års festival, udfordrer vores forestillinger om kunsten. Gennem en spiselig sansning af en jordbund, der består af spiselige blomster, svampe og sten, får du mulighed for at træde ind i en verden, hvor du kan være fjollet, tumle rundt og røre ved kunsten uden at blive dømt, og hvor leg er i centrum.  

Når vi kollektivt har smagt, tygget, spist og fordøjet Alberte Skronskis kunstværk, vil hendes karikerede alter ego, ‘Gartneren’, udføre en cake-sitting-performance. Her danner jordbunden scenografien for kunstnerens leg med maden, der på en sjov og intuitiv måde tilbyder en pause fra hverdagens trivialiteter.  

'Let Them Eat Dirt' er fakeness in real life. Det er en verden, hvor alt er tilladt, og hvor du sammen med andre kan have det sjovt og være fræk og sanselig på måder, som vores normer ofte anser som forbudte. 

Alberte Skronski er uddannet fra Royal Institute of Art i Stockholm, 2022. Hun arbejder med humor og latter som et aktivistisk redskab og lader deltagerne træde ind i en legende sindstilstand, der muliggør en intuitiv oplevelse af hendes kunstværker.