ELYES LARIANI, MONIA SANDER HAJ MOHAMED & MOUAYED EL GHAZOUANI 16X9

Elyes Lariani, Monia Sander Haj-Mohamed & Mouayed El GhazouaniDK/TN

FREDAG 5. JULI

Kunstnertrio inviterer til fællesspisning og interaktiv forestilling om ekstraktivisme 

  • Fredag 5. juli
    Elyes Lariani, Monia Sander Haj-Mohamed & MouayedEl Ghazouani: Crying by the Sea, 11.30, Food Is Now

Oplev kunstnerne Monia Sander Haj-Mohamed (DK), Mouayed El Ghazouani (TN) og Elyes Lariani (TN) forvandle oplevelsesrummet Food Is Now til en mark med oliventræer, og vær en del af en olivens tankevækkende rejse fra Tunesien til et supermarked i Danmark. 

Kunstnernes interaktive performance er lavet specifikt til Food Is Now, hvor kunstnerne vil kombinere dans, oplæsning og madlavning i en kunstnerisk dialog om den globaliserede fødevareindustri og dens indflydelse på små, traditionsbundne landmænd. 

Betegnelsen ekstraktivisme bruges til at beskrive industriens udvinding af store mængder af råmaterialer og naturressourcer for at profitere på eksporten af varerne uden gavn for den lokale befolkning. 

Som deltager bliver du guidet af Mouayed El Ghazouani til at udforske din krops repetitive bevægelser, når du høster oliven, laver olie og køber olie i supermarkedet. Du vil blive inviteret til at læse, agere kollektivt og recitere sætninger i en poetisk dialog om en olivens globale rejse, skrevet af Haj-Mohamed. Afslutningsvis vil du blive serveret et måltid baseret på oliven, tilberedt af Elyes Lariani. 

Elyes Lariani er en eksperimentel kok og fødevareaktivist, der undersøger gammel og glemt viden om mad og præindustrielle madlavningsteknikker. Han bor i Tunesien. 

Mouayed El Ghazouani er koreograf og danser og er også baseret i Tunesien. Han vandt prisen for bedste scenedesign i 'Seasons of Creation 2023', etableret af Tunesiens Nationalteater.  

Monia Sander Haj-Mohamed er performancekunstner og forfatter. Hun er bosat i Danmark og blev i 2019 tildelt Schadeprisen, der uddeles af Krabbesholm Højskole i samarbejde med Jyllands-Posten. 

Projektet præsenteres i samarbejde med Laboratory for Aesthetics and Ecology, som har base både i Danmark og Tunesien.