LA SARAMUYA & TURBOMARADONA KOLLAGE

LA SARAMUYA & TURBOMARADONAINT

Flere shows

Kæmpe streetparty med caribiske lydsystemer

  • Søndag 30. juni
    19.00, Dancefloor
  • Mandag 1. juli
    Talk: Creating communities through soundssystems, 11.30, Flokkr

Cumbia, mambo, samba, salsa, soca, zouk, dembow, dancehall, champeta, soukous og meget mere. Gør dig klar til et lunt og lækkert strejf fra de caribiske kyster, når picó-lydsystemerne TurboMaradona og La Saramuya fyrer op under en hed fest og det kulturelle fællesskab på Dancefloor (tidligere kendt som Destroy Me Once, Destroy Me Twice).

Picó-lydsystemer har dybe rødder i den afro-caribiske kultur og har udviklet sig til et symbol på frihed og fællesskab. De første picó-lydsystemer blev skabt i 1950’erne som et forsøg på at demokratisere adgangen til musik ved at samle folk til gadefester, og lydsystemerne er stadig en vigtig del af det sociale liv langs de caribiske kyster.

På Roskilde Festival kører picó-lydsystemerne hver aften under First Days. 

Bish2bish og Jolie deltager i La Saramuya og TurboMaradonas events mandag og tirsdag aften som en del af det tre dage lange Picó Soundsystem Dancefloor-takeover, der finder sted på Roskilde Festival.

Det bliver en sand Verbena; gadefest i ægte Picó-stil.

Har du lyst til at vide mere om picó-kulturen? Så kig forbi Flokkr-scenen mandag formiddag, hvor eksperter i picó-kulturen sammen med repræsentanter fra Dream City og Soundboks fortæller om lydsystemernes historie. Herunder deres indflydelse på Roskilde Festival, hvor mange camps selv stabler lydsystemer på benene på campingområderne. Præsentationen foregår på engelsk.

La Saramuya & TurboMaradona er nogle af de første picóer i Europa. Lydsystemerne er en del af et større musikfællesskab, der er drevet af ønsket om at fusionere forskellige kulturer og musikalske stilarter til gadefester med vibrerende dansegulv.