LARA SCHNITGER 16X9

Lara SchnitgerNL/US

Flere shows

Den internationalt anerkendte kunstner Lara Schnitger sætter fokus på kampen for kvinders ligestilling med hybrid mellem performance og protest

 • Søndag 30. juni
  Lara Schnitger: Make your own Slutstick, 13.30, Flokkr Container #1
 • Søndag 30. juni
  Lara Schnitger: Sufragette City, 15.15, Flokkr
 • Tirsdag 2. juli
  Lara Schnitger: Make your own Slutstick, 13.00, Flokkr Container #1
 • Tirsdag 2. juli
  Lara Schnitger: Sufragette City, 14.30, Flokkr

Lara Schnitger går både legende og alvorsfuldt til værks, når hun med sin kunst sætter fokus på kvinders manglende ligestilling og sikkerhed i en patriarkalsk kultur. 

Under First Days kan du på Flokkr og på campingområdet opleve hendes bevægende performance 'Suffragette City'. En omrejsende hybrid parade, der udvisker grænserne mellem kunst og protest, skulptur og krop. Alle er inviteret til at deltage i optoget for kvinders rettigheder, lighed og sikkerhed og til at bære symbolske genstande såsom “slut-sticks” eller quiltede skilte. 

I to hands-on workshops på Flokkr kan du være med til at lave dine egne “slut-sticks”, som du kan bære under optoget, og dele tanker om, hvordan man kan kombinere feministiske problemstillinger, aktivisme og kunst. 

Når festivalpladsen åbner, bliver du mødt af Lara Schnitgers installation 'I WAS HERE'. En enorm, interaktiv pailletvæg dækket med billeder og slogans fra hendes 'Suffragette City'-projekt. Værket inviterer dig til at interagere og udtrykke dig, så Lara Schnitgers tegninger over tid vil blive slettet og erstattet af festivaldeltagernes stemme. 

Lara Schnitger er en anerkendt hollandsk-amerikansk kunstner med base i Los Angeles, der arbejder med feministiske spørgsmål og kvinders rettigheder. Hendes kunstværker er blevet vist på gallerier og museer såsom High Line i New York, The Museum of Contemporary Art i Los Angeles og 22nd Biennale of Sydney, og de er at finde i adskillige offentlige og private kunstsamlinger i Europa og USA. 

Lara Schnitger præsenteres på Roskilde Festival 2024 i samarbejde med Lowlands Festival.