MOTHER TREE & WANJIKU 16X9

MOTHER TREE & WANJIKUKE

Flere shows

En kenyansk ritualistisk frø-velsignelse og mentalt healende performance

  • Fredag 5. juli
    Mother Tree & Wanjiku: Back to the roots, 15.45, Food Is Now
  • Lørdag 6. juli
    Mother Tree & Wanjiku: Back to the roots, 15.30, Food Is Now

Den kenyanske prisvindende performancekunstner Wanjiku opfører den samskabende live-performance 'Back to the Roots', der handler om at genoprette forbindelsen mellem og glæden ved vores fælles planet og menneskelighed. 

Med værket, der er skabt specifikt til dette års Roskilde Festival, inviterer hun dig til at deltage i en transformerende oplevelse. I oplevelsesrummet Food Is Now løfter hun sløret for den koloniale arv, der skubbede indfødte afgrøder til side og erstattede dem med "kapitalafgrøder" til eksport. Sammen vil I nu genopdage disse afgrøders oprindelige navne og finde en vej til healing og vækst. 

Stå forenet med Wanjiku og vær vidne til afkoloniseringen af disse engang så skamfulde afgrøder, mens de genvinder deres plads på vores tallerkener og i vores hjerter. Sammen genopdager vi skønheden ved indfødte superfoods og genskaber en vigtig plads til dem. 

Wanjiku er en prisvindende performancekunstner og rituel aktivist fra Kenya. Hun er blevet undervist i de gamle prækoloniale frø- og høstritualer af kvinder i Mukambani, Kenya. Wanjiku rejser og optræder overalt på det afrikanske kontinent. Hun har sin base i Danmark. 

'Back to the Roots' er skabt i samarbejde med lyddesigner og komponist Stéphane Rombi (FR), koreograf og instruktør Vibeke Muasya (DK) og producer Benjamin Muasya (DK/KE) fra Mother Tree. 

Projektet er skabt i samarbejde med OpEN – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje.