21 SAVAGE 16X9

21 SAVAGEUS

TORSDAG 4. JULI

Stærkt flow, socialt engagement og personlige fortællinger fra prisvindende rapper

  • Torsdag 4. juli
    22.00, Orange Scene

“The world belongs to 21 Savage” lød overskriften, da den Atlanta-baserede rapper i starten af 2024 landede på forsiden af magasinet Rolling Stone. Et vidnesbyrd om, at 21 Savage hurtigt har arbejdet sig op i hiphoppens tunge liga med et udtryk, hvor tunge trap-beats lægger fundamentet for personlige fortællinger og et stærkt rapflow. 

De rå tekster spejler et miljø, som 21 Savage kender godt, og han lægger ikke skjul på, at han voksede op med tilknytning til en kriminel underverden. En traumatisk oplevelse på hans 21-års fødselsdag fik ham dog til at søge væk fra kriminaliteten og ind i musikken. Efter at have vakt opsigt med en håndfuld mixtapes brød han for alvor igennem med Metro Boomin-samarbejdet Savage Mode (2016) og det efterfølgende debutalbum, Issa Album (2017). Siden er fulgt flere succesfulde album, adskillige priser (herunder en Grammy i 2020 for sangen “A Lot”) og samarbejder med navne som Drake.  

Hans musikalske spændvidde, lyriske talent og sociale engagement kommer stærkt til syne på det seneste album, american dream (2023), hvor han i selskab med gæster som Doja Cat, Burna Boy og Young Thug træder i karakter som sand historiefortæller. Med både politisk indignation og barske beretninger fra sit eget liv favner han her et musikalsk spektrum fra tung trap til spøgelsesagtige soul-samples og smooth R&B.  

Hans store alsidighed og magtfulde flow er garant for en suveræn live-oplevelse, men der har været langt mellem de europæiske koncerter. Det er derfor med stor glæde, at Roskilde kan byde en stjernerapper i topform velkommen til Orange Scene til sommer.