47SOUL 16X9

47SOULPS

TORSDAG 4. JULI

Palæstinensiske rødder og modstand transformeres til eksplosiv global fest

  • Torsdag 4. juli
    19.00, Avalon

De palæstinensiske musikere i 47Soul har skabt ekstatiske dansefester i hele verden, siden de for lidt over et årti siden fandt sammen i Jordan for at skabe deres helt egen pan-arabiske elektroniske genre.

Shamstep døbte de stilen, der tog den traditionelle folkemusikgenre dabke og den folkelige arabiske dansemusik shaabi og blandede dem med rå electronica, hiphop og dubstep. Dermed dannede 47Soul også skole og skabte lyden af en moderne arabisk festmusik med stor bevidsthed om historiske rødder, men også med et budskab om at bevæge sig ind i fremtiden med håb, politisk modstand og dans, inspireret af netop dabke-genren, som historisk har fungeret som både fest- og protestmusik.

Shamstep var også titlen på deres debut-EP fra 2015, der for alvor lærte hele verden at danse til bandets banebrydende stil, hvor rå beats og psykedelisk-klingende synths mødes med fængende melodier og gyngende grooves. Også Roskilde Festival fik sin shamstep-ilddåb i 2017 med en kæmpe fest.

2020-albummet Semitics fortsætter gruppens dedikation til at forene ekstatisk fest, politisk bevidsthed og et budskab om at værne om frihed og værdighed for alle mennesker. Sjældent har deres budskab virket mere tiltrængt end i 2024, hvor vi ser frem til at bringe dem tilbage til Roskilde.