802 16X9

802DK

MANDAG 1. JULI

Anarkistisk blanding af synthpop, støj og heavy metal-æstetik

  • Mandag 1. juli
    20.00, Gaia

Man kan roligt sige, at 802 er i en liga for sig selv, og det nystartede danske band har hurtigt skaffet en del opmærksomhed med en særpræget og stenet blanding af spøgelseagtige synths, bubblegum-hooks, metallisk distortion og kantede beats, som de nu også er klar til at bringe til Roskilde.  

Bandets origin story er nogenlunde lige så charmerende og atypisk som deres lyd. Producer og musiker Andreas Asingh havde gang i en international hiphop-karriere under navnet Slowolf; en karriere, der bl.a. førte til samarbejde med selveste Raekwon fra Wu-Tang Clan. Da han flyttede tilbage til sin hjemstavn på Djursland, opstod kontakten til Andreas Beck og Emil Sørensen - to musikere fra den djurslandske heavymetal-undergrund. 

Hurtigt kom de på bølgelængde, og i 2023 smed de så debutsinglen “My Girl”, der introducerede verden for 802s originale mix af beskidt støj og fremragende melodier. Heavy metal-æstetik møder synthpop i et overraskende, men samtidig gennemført udtryk, der i forbindelse med en af bandets medrivende koncerter fik metalsiden Metaladay.dk til at beskrive dem som “melodisk anarki”.  

802 er et forfriskende indspark på den alternative musikscene, og vi ser frem til en fest, der forener headbangere og glødende pophjerter, når de gæster Roskilde.