ACTION BRONSON 16X9

ACTION BRONSONUS

LØRDAG 6. JULI

New York-rapperens syrede showman vender tilbage til Roskilde med nyt materiale

  • Lørdag 6. juli
    18.15, Arena

Med sin larger-than-life attitude er amerikanske Action Bronson en mand af mange talenter, der blandt meget andet kan skrive kok, wrestler og rapper på sit CV. 

Han gjorde sit indtog på rapscenen med mixtapet med den mundrette titel Bon Appetit ..... Bitch!!!!! fra 2011. Han er i sandhed en mand med appetit på at underholde, og heldigvis er han også en forrygende historiefortæller og rapper, der serverer sine rablende tekster i et godt krydret mix af old school-hiphop, udsyrede lydcollager og psykedeliske vibes. 

Musikalsk nævner Action Bronson inspirationer fra hiphop-klassikere som Kool G Rap og Wu-Tang Clan, men rapperen, der har albanske rødder, har også omtalt klassiske albanske bryllupssangere som inspirationskilder. 

Spraglede inspirationer, skæve fortællinger og et musikalsk syretrip løftes til episke højder af en grandios showman, som vi senest har oplevet på Roskilde Festival i 2016. Siden har han udsendt bl.a. albummet Cocodrillo Turbo (2022), som af Pitchfork blev beskrevet som “a hallucinatory, fuzzed-out journey into the wilderness”. Et nyt album er på vej, og titlen Johan Sebastian Bachlava The Doctor vidner om, at Action Bronson fortsat holder den rablende og humoristiske fane højt, når han vender tilbage til Roskilde Festival med sit originale univers.