ALLEN ANJEH 16X9

ALLEN ANJEHDK

MANDAG 1. JULI

Eklektisk neo-soul med en personlig stemme og afrikanske rødder

  • Mandag 1. juli
    14.45, Eos

Mange inspirationer flyder sammen i Allen Anjehs stærkt personlige take på alternativ R&B og neo-soul. Med en barndom i Cameroun og teenageår tilbragt i Danmark er hun rundet af både sin bedstemors samling af plader med afrikanske ikoner som Fela Kuti og Manu Di Bango og hendes storebrors samling af 90’er-hiphop.

Selv dyrkede hun i sin barndom forbilleder som Destiny’s Child, Michael Jackson og Missy Elliott, og ud af de mange inspirationer samt det afgørende kulturchok, det var at flytte fra Cameroun til Danmark som 12-årig, har hun fundet sit eget kunstneriske ståsted og en stemme, man ikke kan lade være med at lytte til.

Med glødende soulvokal formidler hun både personlige erfaringer fra en turbulent ungdom, men også en dyb kærlighed til den afrikanske kultur, hun har med i bagagen. Det skinner igennem på hendes fremragende debut-EP, Ó mmɛ ne, som endelig udkom i 2023 efter flere års arbejde. EP’en viser en ung kunstner, der ikke blot synger besidder en fantastisk sjælfuld vokal, men som også skaber sange med dybde og nuancerigdom i favntag med både pop, soul, afrikanske rødder og jazzede indslag.

Det er et varmt og organisk bud på moderne soul, som også allerede har vakt opsigt internationalt, og der er god grund til at sætte forventningerne højt, når hun indtager Roskilde med sin store stemme og personlige sange.