Alvvays

ALVVAYSCA

FREDAG 5. JULI

Originalitet, fremragende sange og et sikkert greb om guitarbåret indiepop

  • Fredag 5. juli
    19.00, Arena

Med stærk sangskrivning, poetiske tekster og en lyd, der sender klare hilsner til 80’ernes guitarpop og indie, har canadiske Alvvays markeret sig som et godt bud på et af tidens hotteste alt-pop navne.

Ringlende guitarer, støjende passager og melankolske ballader løfter arven fra navne som The Smiths og Teenage Fanclub, mens bandet selv refererer til bl.a. Magnetic Fields som inspiration til teksternes næsten litterære tone. Samtidig byder de fængende sange på både finurlige synths og næsten folkemusikalske passager, der alt sammen bidrager til at gøre Alvvays til et både sofistikeret og charmerende bekendtskab.

Allerede det selvbetitlede debutalbum fra 2014 sikrede dem opmærksomhed og kritikerroser og landede på flere lister over årets bedste album. De efterfølgende to album Antisocialities (2017) og Blue Rev (2022) har begge opnået den prestigefyldte anerkendelse som bedste alternative album hos canadiske Juno Awards, og den internationale presse har ligeledes rost udgivelserne til skyerne.

Med Blue Rev har de skabt karrierens mest komplekse udgivelse, der fastholder den fængende og intelligente sangskrivning, men som tilføjer flere lag og nuancer i de flossede og skramlede arrangementer. Også live formår kvintetten at balancere elegant mellem støj og skønhed, melankoli og musikalsk nysgerrighed. Et varmt tip til alle fans af moderne indiepop på Roskilde Festival.