AMAARAE 16X9

AMAARAEINT

TORSDAG 4. JULI

Pop-visionær med globale inspirationer giver sin første danske koncert

  • Torsdag 4. juli
    19.45, Eos

Med en bemærkelsesværdig stemme og et kunstnerisk vovemod har den ghanesisk/amerikanske sangerinde Amaarae taget musikverden med storm, siden hun udsendte debutalbummet The Angel You Don’t Know i 2020.  

Albummet imponerede anmelderne med en på én gang radikal og fængende musik, der fusionerede afropop og nigeriansk alté-musik med elementer af R&B, sydstatsrap, rock og meget mere i en blanding, der var hendes helt egen. Siden har der været rift om Amaarae, der har samarbejdet med store kunstnere som Kali Uchis, Rina Sawayama og Janelle Monáe. 

Endnu mere visionær fremstår Amaarae på det nyeste album, Fountain Baby, som bragede ind på adskillige lister over 2023’s bedste plader og atter høstede topanmeldelser. Albummet er en overlegen demonstration af Amaarae evne til at flette vidt forskellige musikalske elementer sammen i en original symbiose, som fuldendes af svimlende sange, hvor temaer som flydende seksualitet, spiritualitet og diaspora-identitet undersøges.  

Amaarae trækker på musik fra hele verden, og på Fountain Baby finder man referencer til alt fra skrøbelig japansk folkemusik til hidsig riot grrrl-punk, samtidig med at den fængende blanding af pop, rap og R&B er intakt. Hendes koncerter har ligeledes slået hendes navn fast som en af vor tids mest spændende og alsidige popkunstnere, og der venter en storslået oplevelse, når hun til sommer endelig besøger Danmark.